Værkstedsting, Vinter, , ,

Drivning af de første blomster fra haven

Noget af det første jeg gør hvert år, er at klippe et par grene fra havens træer og buske og sætte dem i en vase med vand i stuen. Det kan være fra mirabelletræer, forsythia buske eller japanske kvædebuske. Man kan prøve, med hvad man har i haven eller nemt kan komme til. Men de nævnte duer i hvert fald til drivning. Der er lidt forskel på, hvor lang tid der går, før de begynder at blomstre.

Her er det mirabellagrene med de fine hvide mirabelleblomster. Det tager ca. en uge indendørs før de blomstrer. De holder ikke mange dage, men glæden er stor over de første blomster fra haven. De kan sættes køligt om natten, så holder de lidt længere. De kan også opstartes ved at sætte grenene køligt de første dage inden de lukkes ind i stuen, så får de en blidere start og skulle holde lidt længere. Jeg er nok mest til bare at hente nye grene ind, for jeg kan ikke vente.

Der kan være lidt farveforskel på blomsterne, når de tages ind så tidligt på året. Dette er en kvæde, som i haven får nærmest laksefarvede blomster. På dette tidspunkt bliver de sart rosa eller næsten hvide, hvis de drives indendørs.

Her er kvæde grenene sat ind lidt senere på foråret, og det sidste billede er naturligt ude i haven i slutningen af marts.
Jeg har oplevet samme farveforskel på blodribs. De får også næsten hvide blomster, hvis de sættes til drivning nu.

Lige nu har jeg grene af blomme og forsythia i stuen. Jeg tog dem med fra sommerhushaven i fredags, så jeg venter med spænding på det magiske øjeblik.