Juleborde, Værkstedsting, , , , , , ,

Lillejuleaften

Denne jul har lejligheden på tredje sal været vært for lillejuleaften med den nærmeste familie. Coronaen har præget julen og også vores familie, så kram og knus sukker vi efter. Vi sætter derfor også stor pris på den festivitas, der nu kan lade sig gøre i disse tider. Lillejuleaften er en af dem. Vi blev otte, så det var indenfor rammerne.Jeg har pyntet og puslet meget op til til jul i år, og grønt har ikke overraskende været det gennemgående tema i november og det meste af december. Men når juledagene for alvor banker på, så er julens farve rød.

Lillejuleaftensbordet blev derfor rødt, dog med et tvist af rosa. Tallerkener og lys var røde. Menuen stod på risengrød, efterfulgt af juletapas på blå juleplatter.

Mellem lamperne over bordet blev der spændt et stykke ståltråd, hvorpå jeg fastgjorde mørkerøde amaryllis og rosa hyacinter. Hængende amaryllis er så fine, og de holder længe, hvis de bliver vandet i stilken. Læs mere om hvordan du kan gøre det i indlægget Årets juleborde. De rosa hyacinter er hængt op med ståltråd igennem det nederste af stilken. Løget er fjernet, men alligevel er de lidt kedelige nederst på stilken, så der har jeg lavet en krave af guldglimmerpapir for at skjule stilken.

Juletræet kommer som regel først ind i stuen d. 24. december, men i år havde vi alligevel et juletræ med pakker under d. 23.

Et par dage før fik jeg den idé, at lave et juletræ af silke-og tekstilbånd. Jeg elsker bånd og har mange af dem. Jeg kommer ofte til at købe et par ekstra ruller af nogle særlig smukke, og så skal der lidt nyt til hvert år. Grøn er en af mine yndlingsfarver, så jeg har bånd i mange grønne nuancer. Jeg gemmer altid bånd fra gaver og mindre rester fra ruller af bånd. I år blev det så grundlaget for lillejuleaftenstræet.

Grundlaget er en af fløjdørene ind til stuen. Stammen er et stykke brunt karton, og stjernen er foldet af guldpapir. Alle båndene er limet fast med dobbeltklæbende tape. Nogle af dem hæfter ikke så godt, så de har fået et ekstra stykke tape, når de mister fæstet. Til sidst er der sat en lyskæde rundt om træet. den er fæstnet med almindelig tape.

Juleaften blev holdt i sommerhuset på Møn, og der havde vi et rigtigt grantræ 😉

Glædelig jul