Værkstedsting

Julens puslerier og juleborde

Julen i år har været lang og skøn, og her mener jeg både tiden op til jul og selve juledagene. Jeg har haft god tid, eller i hvert fald taget mig tiden til at pynte inde og ude. Det er blevet til mange timer i mit havestueværksted, og det har jeg nydt hvert sekund af. Det er blevet til mange kranse og dekorationer. Nogle af dem har vist sig her på bloggen og endnu flere på instagram. Der er også noget af det, som bare aldrig nåede så langt eller ikke viste sig fra den fotogene side. Men jeg glemte helt at haven blev for mørk til at være i, og vinteren kom derfor ikke snigende på en ubehagelig trist måde. I hvert fald har julens sysler givet mig lysten og modet til at bruge mere tid næste år på de kreative ting inde og ude, også når det ikke er jul. Det trives jeg rigtig godt med.

Inden julen helt er båret helt ud af stuerne, skal I traditionen tro se årets juleborde. Juleaftensbordet havde en stor grandekoration i midten, og så var farverne i den bordeauxrøde skala. De røde amarylis hang ned fra loftet og de rosa stod i vindueskarmen. De grønmalede dyr, som har været gennemgående tema i årets jul hus mig, var grise og ænder, da menuen bestod af både flæskesteg og and.

 

Selv om julebordets udsmykning fylder meget her på siderne, så var det bedste nu, at alle vores 6 sammenbragte børn sad med ved bordet, og vi havde havde en rigtig hyggelig juleaften.

Første juledag kom juleplatterne frem, og det hele blev lidt mere blåt, selv om dyrene stadig fik plads. Kalenderlysdekorationen med nyt lys fik plads for enden af bordet. Her opholdt køerne sig, mens grisene og ænderne stadig slog sig løs på bordet.

 

Det har været en skøn jul, og den er faktisk slet ikke pakket ned endnu. Det bliver den i morgen og overmorgen, når det nye (have)år begynder og fokus straks ændres.

Luciadagen

Tak til alle jer læsere for at I fulgte med her på bloggen. Jeg ønsker jer et rigtig godt nytår. Vi ses til næste år, og husk at nu bliver det lysere dag for dag!

 

 

 

 

16 thoughts on “Julens puslerier og juleborde

 1. Skønne dekorationer du laver og jeg er vild med dine grønne dyr. Den slags finurligheder kan man kun blive glad af. Ønsker dig et dejligt og frodigt nytår. :o)

 2. Det har været så hyggeligt at følge med i dine juleindlæg om dine kreative tiltag i december. Jeg nåede slet ikke at binde kranse i år – jo jeg havde tid, men fik det ikke gjort.
  Rigtig godt nytår til dig og din familie 🙂

  1. Dejligt, at du følger med og sætter pris på mine kreative indslag.

   Jeg når absolut heller ikke alt, hvad jeg meget gerne vil. I år blev det grønne kranse på bekostning af vaniljekransene. Jeg fik slet ikke bagt småkager!

   Godt nytår til dig og dine 😀

  1. Tak fordi du følger bloggen og kan lide julerierne.
   Amarylis bliver hængt op uden løg med en træpind/grillpind til at fæstne snoren i. Jeg har skrevet om det på vores sommerhusblog Huset i Busene, da jeg gjorde det første gang for 2 år siden.

   1. Nåda – har du også en sommerhusblog… Den må jeg kigge nærmere på. Sjov ide med Amarylisserne der oven i købet kan vandes. Det vil jeg prøve en dag. Jeg har et lille bindingsværkshus med bittesmå vindueskarme. Der må de hængende blomster være en perfekt løsning 😉

 3. De dyr, altså. Dem er jeg vild med. En rigtig humørspreder 😊. Vi har jo Dronningen på vores side, når nu vi fortsætter med at jage vintermørket væk med kreative sysler i januar 😊. For du har helt ret. Det er den bedste vinterkur. Jeg overvejer sågar allerede at gå i gang med påsken 😉.

  Godt nytår!

  1. Jeg pusler med idéer til januarkranse, og hvorfor skal der ikke ske noget spændende i februar? og jeg mener ikke fastelavn 😉

   Men lige om lidt er det påske, så skal vi ikke snart have et påskeplanlægningsmøde?

 4. Dejlige grønne grise – med nissehue, hi hi – Hvad mon du finder på til næste år. Jeg har allerede besluttet at mine fake Dalarheste skal gå i procession med lys og guilander på julebordet til næste år (jeg har lige lavet en prototype i dag, hestene har ellers været ophængt (ja hvem er ikke lidt ophængt i december) … i et træ i haven, men til næste år får de en hovedrolle….. hvis jeg altså ikke finder på noget andet i mellemtiden.
  Rigtig godt nytår til dig, det kan jo være vi mødes et eller andet sted i det nye år.

 5. Hej Anna,

  Kommer der nye dekorationer for julen i år? Meget gerne så man kan nå at få inspiration inden man selv skal til at være kreativ 🙂

  Ha en dejlig dag og tak for en god og inspirerende blog.

  Kh.
  Maibrit

  1. Hej Maibritt

   Ja, du kan være helt sikker på, at der kommer nye dekorationer til jul. Jeg vil gerne prøve at være tidligt ude år, så andre også kan blive inspireret til at gå i gang med de kreative sysler.

   Tak for de pæne ord om blogen, og det glæder mig rigtig meget, at du kan bruge mine idéer.

   Venligtst
   Ina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield