Blomster, Ture

Sofieros store havefest

I sidste weekend var der Den stora Trädgårdsfesten 2017 på Sofiero med udstillinger, forhandlere og spændende gæster og foredragsholdere. Jeg tog en tur over sundet med mine piger på den sidste dag søndag, vel vidende at den store Monty Don(som jeg ser på youtube hver uge) havde været der lørdag. Men søndag var nu heller ikke værst. Det havde regnet af, da vi kom ved 12 tiden, så vi fik masser af sol og varme, og paraplyerne blev i bilen.

Jeg har været på Sofiero flere gange på forskellige tider af året, men aldrig til festen i august. Der var smukt pyntet op, og Annette von Einems flotte udsmykning på trappen op til slottet var helt fantastisk.

Ja, lige et billede mere for det var bare flot.

Der var mange andre smukke og interessante installationer med planter og haveting. Men når jeg ser på, hvad min kameralinse fangede, var det faktisk mest bare Sofieros park.

Der er bare så mange smukke bede og steder på Sofiero, og jeg har bare en brøkdel med her.
Der er et par helt gule raketblomster forrest i dette bed.

Her er den også, bare sat sammen med nogle helt andre planter på en skråning. Jeg blev forelsket, så det blev dagens planteindkøb.

Her er der de smukkeste sensommerfarver i orange, pink, gul og rød.

På denne årstid er Dahlia noget der fylder, og der er også en stor afdeling med dahliabede. Jeg fik ikke lige navnene, jeg nød bare dem alle.

Der er smukt på Sofiero, så selv om du ikke nåede festen, så tag på sensommerbesøg. Der er masser at se og nyde endnu.

6 thoughts on “Sofieros store havefest

 1. Godt at I havde tørvejr…. der ER altså ikke så meget ved det i regnvejr. Vi havde også fint vejr deroppe om lørdagen, og så havde vi Monty 🙂 Jeg tror bestemt at du har ret i at Sofiero er et besøg værd – også når der ikke er havefest

  1. Nej, regnvejr tager en stor del af fornøjelsen fra havebesøg. Jeg var på Malmø Garden Show i silende regn fra vi kom til vi gik. Det var bare så ærgerlig, så jeg nød vejret ekstra meget på Sofiero.
   Monty må jeg nøjes med på YouTube optagelsen af hans optræden, men det vil jeg også nyde 😁

 2. Skønne billeder fra Sofiero, jeg har også set andre indlæg med de smukke blomster dekorationer, men dejligt at du også viste noget fra parken.
  Så du mit indlæg fra Sofiero tilbage i juli?

  1. Hej Ulla

   Jeg har lige siddet og læst dit indlæg med de fine billeder. Her bliver det helt tydeligt, at der er noget at komme efter hele sæsonen. Det er andre planter, der blomstrer midt på sommeren, og det er lige så flot. Hvis jeg boede i nærheden, så ville jeg have årskort og komme hver 14. dag, så jeg fik det hele med 😉

 3. Sofiero er et meget smukt sted. Jeg vil så gerne opleve det når rododendronerne er i blomst. Det må være et formidabelt syn. Vi havde også den største oplevelse blandt Sofieros egne bede og dahliaerne er selvfølgelig et hit på denne årstid. Og ikke et ord mere om Monty… meeeeen…. jeg kan stadig mærke hans håndtryk!! 😉 😉 😉

  1. Jeg har set rhodoerne i fuldt flor for nogle år siden, men det tåler gentagelse, så en maj/juni tur står også på min ønskeliste

   Må indrømme, at misundelsen blussede op, da jeg så dig med Monty 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield