Grønsager

Så er vi i gang igen

Ferien slutter lige om lidt, og hvad har jeg så gjort? Jeg har holdt tre ugers skøn ferie ganske enkelt. Mest i sommerhuset med et par ture hjem for at se til hus og have, og ind imellem en tur til Bogø og Lolland. Der har været have på programmet på alle de nævnte lokationer, men det har I læsere ikke set så meget til endnu. Jeg har også holdt ferie fra computeren og smartphonen, ikke sådan helt og planlagt. Det blev bare til mindre og mindre som dagene gik, og det er nok heller ikke så dårligt med en lettere digital detox et par uger. Jeg tror ikke, at jeg har taget skade af det, for lige nu føler jeg mig parat til at komme i gang med hverdagen igen.

Jeg kom hjem fra sommerhuset i går aftes, og efter formiddagens rundtur med støvsugeren, blev resten af dagen brugt til havesysler, dog med små smutture ind til vasketøjsbunken og vaskemaskinen. Haven har haft det rigtig godt alene hjemme. Al den regn vi er blevet beriget med denne sommer, har været godt for feriehaven. Gårdspladsens krukker ser friske ud. Jeg vil nu sige, at mosmængden er blevet lidt rigelig i græsplænen i skyggesiden. Min græsplæne er ikke nogen prydplæne i forvejen, og det skal den heller ikke være, så det går nok.

Det er heller ikke alt, som har været fantastisk i år, og slet ikke min køkkenhave. Jeg har endnu ikke fået squash eller bønner. De er på vej, det bliver bare noget senere end normalt. Løghøsten har til gengæld været rimelig. Jeg har taget en del af dem hen over sommeren og brugt både løget og toppen. I dag har jeg så høstet resten og lagt dem til tørre. Det er egentlig også senere end normalt, men som det ses af billedet er toppene stadig grønne på mange af dem.

På det tomme stykke har jeg nu sået rødbeder. De når nok ikke at blive vildt store, men det er lige så meget, fordi jeg gerne vil bruge rødbedebladene, og de skal nok nå at komme op.

Lidt mere varme kan både haven og mig nu godt klare, så en indian summer er velkommen.

 

4 thoughts on “Så er vi i gang igen

 1. Krukkeplanterne ser vel nok flotte og grønne ud – den solhat du har ser vel nok godt ud, måske skulle man smutte afsted og se om nogen af supermarkederne har solhatte i sortimentet, jeg ved bare ikke rigtig hvor jeg skal plante den efterfølgende……nåee jeg kommer lige i tanke om at dem jeg har købt i potte og plantet ud de tidligere år, vist aldrig rigtig er kommet næste år….. ja så er problemet vel løst.
  God arbejdslyst når du må afsted igen, jeg må sige at jeg savner ikke at skulle nøjes med 3 ugers ferie 🙂

  1. De purpursolhatte kræver også lidt nursing for at komme igen. De skal have plads, og da de er sent fremme om foråret, kommer man nemt til at kvæle dem med andre tidlige. Jeg har haft purpursolhatte i årevis indtil genraniene fik alt for frit spil. Det får de ikke mere 😉
   Men de er jo skønne i krukker i sensommeren, så har man også en grund til at shoppe lidt mere.

   Jeg glæder mig også til mere end 3 ugers ferie, men med regeringens konstante opgradering af pensionsalderen, går der mindst 10 år endnu.

  1. Rent mentalt og digitalt har det været daseferie, og det har jeg nydt. Nu er batterierne ladet op, og det var faktisk dejligt at komme på arbejde i går, selv om jeg nu også gerne havde taget en uge mere i haven 😉
   Men jeg vil nu ikke kalde det en dase ferie i traditionel forstand, for jeg har da haft sved på panden mange gange efter et eller andet havenoget, men det er jo yndlingsbeskæftigelser, så ferie har det været.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield