Ture, , ,

Bakkehusets Have – endnu et nyt skønt åndehul på Frederiksberg

Der er mange skønne grønne steder på Frederiksberg, hvor man kan nyde natur og blomsterpragt. Men sådanne steder kan man vel egentlig ikke få for mange af i byen. Bakkehusets åbning af den nye have og orangeri i søndags blev derfor også taget vel imod. Jeg kom ca. et kvarter før åbningen, og der var allerede mange mennesker. Vejret viste sig fra sin bedste side med bragende sol og en længe ventet lune i luften. Måske trak udsigten til gratis kage til de første 100 besøgene også. I hvert fald var kagekøen meget lang, og det var derfor let at komme til at stå først i havekøen, når havelågen blev låst op. Der var jeg!

Rundt om det gamle hus er der anlagt en fin have med stier og pavilloner. På det her tidspunkt er det de gule, hvide og lysegrønne farver, der dominerer med masser af primula, løjtnantshjerter, narcisser, botaniske tulipaner og andre forårsløg.

Meget fint, smagfuldt og nyanlagt af en landskabsarkitekt med sans for beplantning, der passer til det historiske hus. Der er sat mange stauder og små buske, så jeg glæder mig til at besøge haven senere på sæsonen, og om et par år igen.

De smukke hvide pavilloner er på to af husets sider. De har stået her længe, men har fået en opfrisker. Til gengæld er det store grønne orangeri nyt. Det har en skøn farve, der matcher de omkringliggende bygninger og kobbertage flot.

Orangeriet er en cafe, og der er siddepladser både inde og ude. Der er også en stor græsplæne, hvor man kan slå sig ned. På denne dag var der godt fyldt op, men vi var så heldige at kunne sidde og nye teen ved et af bordene.

Haven er offentlig og åben året rundt, og cafeen har åbent i sommerhalvåret fra påske til oktober. I løbet af foråret og sommeren er der en del spændende arrangementer med havevandringer og rundvisninger.
“Kom til omvisning i Bakkehusets nye have og særudstilling ”Kamma Rahbeks romantiske have”. Du kan blandt andet høre om den oprindelige haves udseende og noget om de planter og grønsager, Kamma Rahbek dyrkede i begyndelsen af 1800-tallet. Hvordan genskaber man en have i nutiden, når der ikke længere er fysiske spor efter den oprindelige have, og hvordan tager den moderne Kamma Rahbek-have sig ud? Entré: 50 kr.”. Sådan lyder morgendagens arragement, men senere kan man også komme på havevandring med bl.a. Signe Wenneberg og Master Fatman. Se hele programmet på hjemmesiden.

Det er blevet en rigtig fin have, som er et besøg værd, og så kan man også slå et smut indenom museet og få lidt historie med.