Havearbejde

Den vidunderlige og lidt svære sæsonstart

Foråret i haven er vidunderlig. Ingen tvivl om det, især hvis man er havemenneske. Det er nu, der bliver planlagt, og forventningerne, ambitionerne og drømmene er der i hvert fald ikke noget i vejen med. Begejstringen over hvert lille nyt blad og hver blomst, der spirer frem, er også helt i top. Vi nyder forårsvejret, kaster os ud i havearbejdet og klør på, alt det vi evner og orker. Det er en fantastisk fornemmelse.

Når man så har brugt en dags tid, måske lidt mindre eller mere, så er det, at det går op for en, at man må justere lidt på ambitionerne. Man kan bare ikke nå alt det, man gerne vil. I hvert fald ikke på dette tidspunkt, og måske ikke i denne sæson. Det er på dette stadie, jeg er lige nu.

Det har været en fantastisk weekend med tid til havearbejdet, og vejret har været til det. Men jeg har langt fra nået alt det, som jeg gerne vil, og det når jeg heller ikke lige med det samme. Jeg elsker processen, havearbejdet, så det gør ikke noget at det tager tid, men jeg skal huske at minde mig selv om det.

Jeg er til lister. Jeg laver lister over indkøb, ting jeg skal huske, ting jeg skal nå, ting jeg gerne vil, og ting jeg godt kunne tænke mig, alt sammen på hver sin liste. Jeg gør det også på arbejde. Listerne har flere formål. Det er først og fremmest for, at jeg ikke skal gå og stresse mig selv med, at jeg skal huske det. Når jeg har skrevet det ned, er det parkeret, og så behøver jeg ikke gå og huske på det. Det er også dejligt at kunne sætte et flueben, når tingene er gjort. Lige nu skal jeg have en liste over ting i haven, som jeg har fået gjort.

 • Klippet efterårshindbærbuskene ned  ✔
 • Fjernet aspargestoppe og renset bedet for ukrudt ✔
 • Fjernet staudetoppe og renset bed på 3 m2 ✔
 • Skiftet små grantræer ud med hornvioler i krukkerne ✔
 • Klippet toppe af de frostfølsomme pelargonier og krydderurter i havestuen ✔
 • Siddet i solen og drukket en kop te ✔

Alt det som ikke står på listen, f.eks. de rigtig mange m2 bed, som skal luges og have fjernet staudetoppe, og som jeg ikke rigtig nåede igennem sidste forår. Det kommer på en anden liste, en helt anden dag. I de her dage skal foråret bare nydes, og det gør jeg.

Hornviolerne er fra dagens smuttur til planteskolen. Den får også et flueben ✔

7 thoughts on “Den vidunderlige og lidt svære sæsonstart

 1. Det med at være tidsoptimist, er vist et evigt tilbagevendende problem. Jeg lærer det i hvert tilfælde aldrig! 😉 Men hvor er det skønt bare at komme igang med alle projekterne, uanset om man er til liste skrivning eller ej. For mig virker det, at (prøve) at gøre et projekt færdig af gangen. Så kan jeg sige tjek oppe i mit hoved og gå videre til det næste. Sådan laver man sine små systemer. Fortsat nydning af foråret til dig. 🙂

  1. Det med at gøre et projekt færdig af gangen, er også min strategi, så er det lettere at sætte fluebenene 😉

   Jeg er glad for, at jeg fik sat et par stykker af dem i går, for i dag ligger jeg underdrejet. En eller anden virus har ramt mig, så jeg nøjes med drømmene og Gardeners world i dag. De får også et flueben 😉

 2. Det vigtigste var da næsten at du fik siddet i solen og drukket te 🙂 Det var sådan jeg prioriterede i denne weekend, men nu skal jeg altså også i gang … 😉

 3. Jeg er ret vild med sidste punkt på din to do liste 🙂 Det vil jeg også øve mig i. Lad os få noget solog forår, så vi rigtigt kan komme i gang ude.
  Hilsen Bonnie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield