Løg og knolde

Erantis inde og ude

Min yndlingsblomst er ikke en bestemt blomst. Det er den blomst, som lige nu blomstrer eller er på vej. Det er ikke fordi, at jeg er ligeglad og bare tager, hvad der kommer. Det er nærmest tværtimod. Jeg begejstres over naturens foranderlighed og årstidernes gang, og jeg glæder mig helt vildt over det, der er på vej.

Lige nu er det erantis, Eranthis hyemalis. De er ikke helt sprunget ud, men lige ved og næsten. De står helt generte med bukkede hoveder og venter på solens varme, så de kan folde sig ud. De er meget smukke og meget gule. Man skal helt ned på hug for at se dem så tæt på. Det skal man også unde sig, for man bliver næsten lykkelig over sådan nogle januarblomster i den brune jord. Jeg begejstres i hvert fald.

Man kan købe masser af forårsløg til at sætte indendørs nu. Det er skønt, og den fornøjelse dyrker jeg gerne. De kan jo plantes ud i haven bagefter. Men det er ikke helt det samme, som det der gror ude lige nu ude i haven. De er bare det smukkeste og ærligste.

Jeg har taget et par stykker ind i vindueskarmen. Det er her hverdagshavelivet leves indtil videre. Det er stadig mørkt når jeg tager på arbejde, og når jeg kommer hjem. Derfor har jeg også nydt weekenden i haven uden at pille alt for meget.

Hvis du vil vide mere om erantis, så er der en god artikel havenyt.dk.

4 thoughts on “Erantis inde og ude

  1. Det undrer nok ikke, at jeg har det på samme måde :-). Og, det er nu det hele begynder forfra med næsen i jorden og alle de små spirer, der skyder ryg og bliver til blomster. Den helt store fordel nu og nogle måneder frem er egentlig langsommeligheden. At man med dages mellemrum kan følge udviklingen og mærke forventningens glæde. Senere gør det ikke noget, at det hele eksploderer og går hurtigt. Det hører også med. Men lige nu nyder jeg langsommeligheden og året første yndlingsblomster.

    1. Du har helt ret. Det er langsommeligheden lige nu, som gør det hele så vidunderligt. Der er tid til at fordybe sig og nyde. Det med årstidernes skiften og tempo er så skønt.

  2. Jeg har det på samme måde. Jeg skifter hele tiden yndlingsblomst 🙂 Og jeg elsker også at følge en vækst. Jeg har – inspireret af dig – taget kvædegrene ind, og det har været sådan en fornøjelse at følge knopperne vokse og springe ud. Jeg viser mine grene i dag, og jeg har linket til dit indlæg som var inspirationskilde 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield