Grønsager, Vinter

Artiskokker med vinterdække

Mine artiskokker blev ikke så store i år. Sådan er det nogle gange, men de ser fine ud, og de vil have et stort forspring næste år, hvis jeg kan få dem til at overleve vinteren. Det gør de ikke sådan helt frivilligt her på midtsjælland, hvor frosten er noget hårdere end ude ved kysterne. Jeg sår for det meste nye hvert forår, og det går fint nogle år med flotte artiskokker, men andre år bliver de ikke store nok, når de starter fra scratch om foråret.

For en lille uges tid siden blev julen båret ud af huset. Juletræet, en usprøjtet rødgran, har jeg klippet i mindre stykker, og lagt som vinterdyne på artiskokbedet. Det giver nogen beskyttelse for vind og kulde.

Om det er nok, ved jeg ikke. Men det er i hvert fald et forsøg værd. Lige nu er der minus 7 grader derude, og det skulle falde til minus 13 hen under morgenstuden. Et beskyttende lag sne ville ikke være så dårligt, men det er der ikke. Det er barfrost, så jeg håber det bedste for artiskokkerne.

 

6 thoughts on “Artiskokker med vinterdække

  1. Mine artiskokker har også fået juletræsfrakke på. Lad os sammen krydse fingre for artiskokkernes overlevelse 🙂

  2. hvor lyder det spændende, kan man virkelig få blomstrende artiskokker på et år, ved at så frø…. det må jeg prøve – det er bare noget af det flotteste

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield