Appelsinstjerner, bare til pynt
Jeg er en stor nyder af appelsiner og clementiner igennem vinteren, og de er naturligvis økologiske. Konventionelt dyrkede citrusfrugter kan være fyldt med sprøjtegifte, så hvis du håndterer dem, så husk at vaske fingrene godt bagefter. Det er nemlig det med at håndtere dem, som det her indlæg drejer sig om.
Udstiksforme til kager, kan også bruges til at udstikke stjerner af appelsin- eller clementinskrælder.
Man kan også bruge forskellige størrelser og få stjerner med tynde kanter. De kan bruges med det samme som pynt på julebordet. Det er meget dekorativt og ser friskt og smukt ud.
Når de begynder at tørre ind efter et par timer, vil de krølle sammen. Men hvis man vil have glæde af dem i længere tid, kan de lægges i pres som her imellem nogle træskærebræt. Træet suger lidt af fugten fra skrælden, imens formen bevares, når de er under pres. De første jeg producerede, lagde jeg på et skærebræt og satte et glas oven på. Det virker fint, men hvis man vil lave flere, bliver det til mange glas.
De her har ligget to dage i press, og her 14 dage senere er de stadig rigtig fine.
Sikke en god idé! Det må prøves 🙂 Hilsen fra Busene og god jul!