Værkstedsting

Genbrugsjulehygge på gårdspladsen

bænk med udendørs julehygge

Nu har julehyggen indtaget gårdspladsen. Det er blevet rigtig fint, især når man tager i betragtning, at det er det rene genbrug. Jeg har brugt, hvad jeg har i haven og skuret. Grantræerne er overlevere fra de sidste års jul inde og ude. De har stået i sine potter i et fjernt hjørne af haven sommeren over. De er heller ikke nogen pragteksemplarer, nærmest tværtimod. Men heldigvis er det lidt trendy med forkølede udgaver uden for mange grene, hvis man kigger i bolig- og livsstilsmagasinerne i år, så de går fint an.

kobberkugler

Kobberkuglerne købte jeg for et par år siden i Skjalm P. De er rigtig fine til udendørs julepyntning. Der står faktisk et stort udendørs duftlys i kurven under kuglerne. Det er fra sønnens bryllup i sommers, og det dufter heldigvis ikke så meget mere, men det lyser flot op på kuglerne, når det er mørkt.

moskrone jernstativ med mos

Jeg har i løbet af de senere år købt jernstativer til dekoration i form af hjerter og kroner. De har nu fået en gang mos fra haven. Nede ved blommetræet er græsplænen mere mos end græs, og her ved vintertid er det slet ikke så skidt. Mosset er bundet på med grøn vindseltråd.

moshjerte jernstativ med mos

Dette hjerte hænger ved hoveddøren, hvor postkassen hang før den skulle ud til vejkanten. Derfor de to skruer i væggen. De kan nu fint bruges til ophæng af årstidens kranse m.m. indtil vi engang skal have malet huset.

kobberlanterne betongrantræer kobberkugle

Rust og kobber matcher fint, og rester af bloklys kan fint bruges i lanterner udenfor. Betontræerne har jeg også haft i en del år. De er virkelig tunge, så de holder på det hele, når vind og vejr raser.

Nu er der julestemning på gårdspladsen.

8 thoughts on “Genbrugsjulehygge på gårdspladsen

 1. Hej Ina. Hvor er det flot. Meget inspirerende og din ide med mos på hjertet er meget smukt. Hvordan fik du det til at hænge fast? Mange hilsner fra din gamle kollega Mia

  1. Hej Mia
   Du skal bare bruge tynd ståltråd/vindseltråd, som du snor rundt om mosset efterhånden, som du sætter det på. Det er hængt op på væggen med lidt tykkere ståltråd, som man kan se på billedet.

 2. Hvor ser det dejligt julehyggeligt ud. Elsker genbrug, både af ting og grønt. Jeg har også et par overlevede grantræer i potter, de er faktisk også ret fine.
  Rigtig glædelig december med masser af hygge og juleglæde.

  Kærlig hilsen Anette

 3. Hvor er det blevet fint på gårdspladsen. Jeg kan godt lide det enkle i form af juletræerne, moshjertet og fadet med mos og kogler.

  Hilsen Elna

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield