Shopping, Ture

Førjul hos Munkhus

I dag var jeg en tur forbi Munkhus.com i Haslev. Der var inviteret til Julestue-inspiration, gløgg og lidt sødt! Hvem kan sige nej til det. Nogle synes, at det er alt for tidlig med jul her midt i oktober. Jeg er nu heller ikke den, der kaster mig vildt over julen på nuværende tidspunkt, og mine nærmeste ved, at jeg er en last day mover, hvad angår pakkekalendere og julegaver. Det er ikke fordi, at jeg ikke gider, tværtimod. Jeg elsker at lave chokoladekalendere til min familie, og det skal helst være noget nyt og anderledes hvert år. Men mine kreative udfoldelser sker bare bedst, når det er på høje tid. Men inspirationen må gerne komme tidligt og længe. For mig er det ikke et øjeblik for tidligt at gå i gang med at indhente juleidéer, og jeg nyder det.

foerjulkrans

Der er heller ingen fare for at få juleshock i oktober, når man tager til Munkhus. Det ved man på forhånd. Claus Pedersen pynter ikke op med horder af tykmavede nisser og røde julekugler. Det er smagfuldt og i dæmpede farver. Sådan er det næsten også i år. Der er ingen nisser, men de røde nuancer kan man godt finde. Det er selvfølgelige med et tvist a la Claus, og det er jeg sikker på, at alle kan klare i oktober.

psats-med-kugler

Der er masser af natur og idéer til enkel og finurlig pynt, som du selv kan lave eller købe. Det med farverne er ud over den lette rødlige tvist, i natur og grønt. Der er heldigvis ikke sort og mørkt lilla over hele linien, sådan som jeg har set flere steder i år. Jeg falder i et dybt sort hul af det, så der er jeg ikke. Julen er ikke sort for mig 😉

kogle-i-haanden overfloedighedshorn eksotiske-froeskaller

Det med farver betyder meget, og lige nu må det gerne være jul i afdæmpede nuancer, som her på billederne. De er gode i oktober. Når det bliver december om 1½ måned, må der gerne komme mere jul på det hele. Men hvor er det skønt nu at kunne inspireres til en tur i skoven for at hente materialer. Frøskallerne ovenfor kan man nok ikke finde i de nærliggende skove, men så kan man finde så meget andet.

grenkurv-med-kogler munkshus

Juledekorationer i grønt med kogler, kranse af kogler, lys og kugler, så er julestemningen grundlagt.

opsats-med-groene-blade-og-kogler munkshus-interioer

En god snak om årets julepynt og dertil årets første glas gløgg og en pandekage, så svirrer det med juleidéer i mit hoved.

besoeg-hos-munkhus

betonblad baand-i-krog

Nogen gange skal der heller ikke så meget til.

gavldekoration

Det er stadig oktober, men det gør ikke noget, at det snart er ok at julepynte 😉

 

 

 

10 thoughts on “Førjul hos Munkhus

 1. Et spændende indlæg – lige til at få ideer fra. Jeg er sikker på, jeg vil vende tilbage til det flere gange, når jeg selv skal i gang med at pynte op til jul.

  Hilsen Elna

 2. mums, det er fine sager…. de store halvtåbne frøskaller er bare så fine…. jeg tror jeg lige fik 3 – 4 ideer til hvad der kan ligge i sådan en 🙂

  1. De er så fine. Claus kunne ikke huske, hvad frøskallerne hed. Han havde købt opkøbt et restlager af dem på det gamle Grønttorv, og nu har han dem til salg i butikken i Haslev 😉

 3. Hvis bare Claus Munkhus boede lidt nærmere…… 😉
  Men så er det godt jeg har dig Ina til at vise inspiration derfra – tak for det. Jeg kan ikke lade være med at tænke juleideer på denne tid, for det er nu der skal samles materiale. Jeg er netop kommet hjem med pudemos, lav og kogler fra min miniferie i sommerhus – det kan man altid bruge. Og så kom jeg til at købe nogle små kogler som er mintgrønfarvede som om der er ir på dem – min jul må heller ikke være sort – der skal farver på og rød er én af dem;)
  Jeg synes at det er så fine ting Munkhus finder på – de der frøkapsler med pynt inden i og ikke mindst buketten med snebærgrene og lærkekogler 🙂

 4. 1000 tak for turen til Munkhus, det er simpelthen så dejligt at du delte til glæde for alle os der ikke lige bor i nærheden. Det er et sted jeg ønsker mig at opleve i virkeligheden, engang når jeg kommer til Sjælland, det sker ikke så ofte, men engang lykkedes det nok.
  Jeg er vil med jul og alt det der hører til. Jeg er igang med min egen julehave, som åbner d. 12 november. Min julehave er i naturlige materialer og afdæmpede farver, så her er ingen nisser med tykke maver og blinkende kulørte lyskæder.

  Kærlig hilsen Anette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield