Blomster, Stauder

Juniglimt

Haven

Der er travlhed i haven, og det er tiltrængt. Den har været noget forsømt, imens sommerhushaven blev gjort klar til åben have. Men den er veloverstået, så nu kan der lægges timer i den hjemlige, og sådan lidt på afstand taget i den rigtige vinkel, ser der jo skønt ud i min have.

Pæon

Jeg nyder pæoner, iris, natvioler og lodden løvefod, når jeg går og hiver meterhøje græstrå op af bedene og klipper afblomstrede tulipanhoveder af. Akelejerne er på det sidste, og dem har jeg utrolig mange af i lyserød, så de fleste bliver også hevet helt op. Geranium phaeum har også bredt sig voldsomt, og har helt taget pusten af mine solhatte visse steder. Det er faktisk nødvendig livredning at luge, når alting vokser så hurtigt, som det gør lige nu.

Lodden løvefod

Frodighed er der i det hele taget nok af. Der hvor jeg har fået luget i tide, ser planterne sunde og flotte ud. Den lodne løvfod er helt vild flot i år. Jeg havde et par skybrud lige før varmen satte ind, så haven var godt gennemvandet før tørken kom. Det kan man godt se nu.

Den tidlige junihave er smuk, også i år.

 

 

.

8 thoughts on “Juniglimt

  1. Det gik rigtig fint med åben have. Vi fik ordnet en del hængepartier op til, og der var et flot tulipanflor, clematis montana peakede og vejret var helt perfekt. Jeg skriver om det senere i dag

 1. Altså på billederne ser det fantastisk ud…. og det gør det sikkert også i virkeligheden. Skriver du lidt om din åben have dag ? Jeg forstår at du holder åbent igen i august, jeg håber at få lokket overgartneren med på havebesøg til den tid.

  1. Ih, det må du få ham overgartneren overbevist om er helt nødvendigt 😉 Det vil være så hyggeligt med et besøg til august.
   Jeg skriver et indlæg senere i dag om den åbne have.

 2. Det er virkelig smukke stauder, du har i din junihave. Så sarte og fine farver! Og løvefoden er god til at binde det hele sammen.

  Hilsen Elna

  1. Jeg nyder også haven lige nu. Lodden løvefod er så fin. Det tager et par år, når man planter de frøsåede, men så har man også nogle gode stabile stauder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield