Løg og knolde, Ture, , , ,

Vintergækkehave i Vordingborg

I en lille skov tæt på Vordingborg ligger Nygårds Have. Den er ejet af Ove og Bente Lustü. Huset og haven ligger helt for sig selv i fantastiske naturskønne omgivelser med flere små søer. Det er ikke helt til at sige, hvor haven ender og skoven begynder og omvendt. Det er ikke fordi, at haven er blevet til skov eller vild have. Næh, det er en fin velplejet have, som er værd at tage hen og besøge, når der er åben have. Det var der i lørdags. Nogen vil sikkert tænke, at det var da et underligt tidspunkt at hold åben have på. Her i starten af marts er der som regel ikke så meget at vise frem, men jo det er der, hvis man har mange vintergækker, dorothealiljer, helleborus og vinterblomstrende buske og træer. Det er der i denne have.

Vintergæækehaven

Vintergækker og dorothealiljer i store mængder som her, hvor det er dorothealiljer i forgrunden og vintergækker på den anden side af bøgehækken. Haven har mange rum, der er delt op med bøgehække, og jeg tror også, at det er en helt fantastisk have om sommeren. Der er mange store rhododendron og sikkert også masser af blomstrende buske og stauder.

Vintergæk Vintergækker Vintergækker Wendy's gold

Lige nu er det en rigtig vintergækkehave med mange forskellige slags vintergækker. Den lige ovenover er Wendy’s gold. De andre er jeg ikke helt sikker på, at jeg har det rigtige navn på, så de må sammen med alle de andre bare være smukke her på siden.

Dorothealiljer

Dorothealiljerne, leucojum vernum, er også i rigeligt antal flere steder i haven.

Troldnød

Her er en troldnød, som er en af de mange vinterblomstrende træer og buske i haven. Det er i det hele taget en meget smuk have på dette tidspunkt, og her kommer en film, som Klaus har taget af haven, imens vi går rundt og suger martshaveglæden til os.

Den eneste ulempe ved at holde åben have på det her tidspunkt af året, er at det er hundekoldt. Det holder nu ikke besøgene væk, for havefolket var valfartet(årstiden taget i betragtning) til haven, og der måtte flere mand til at dirigere bilerne og anvise parkeringspladser, så det ikke endte i mudderkaos på skovvejen. Det gjorde det ikke. Det hele var godt arrangeret af Haveselskabets lokale kreds.

Jeg købte et lille bundt vintergækker, som nu skal plantes ud i sommerhushaven.