Krydderurter, Stauder

Ramsløg og tusindstråle – et godt match

Ramsløgene er plukkeklare, og min lille plante breder sig heldigvis godt, selv om jeg har skamplukket af den hvert forår.

Ramsløg

Der er langt til ramsløg i naturen, hvor jeg bor, så den er god at have i haven på denne årstid, hvor der ikke er så mange andre urter. Efter et par forsøg med såning og en indkøbt plante, som aldrig blev til noget, fik jeg en tot af en haveveninde for et par år siden. Den har slået rod, og som det ses på billedet breder den sig. Den kan være et problem på det forkerte sted i haven. Men lige her på nordsiden af et hegn passer den fint.

Tusindstråle

Med ramsløgene fulgte der en tusindstråle, Telekia speciosa. Det vidste hverken giveren eller jeg, da jeg fik den. Den sår sig selv, så det kan have været et enkelt frø. Jeg synes ikke rigtig, at jeg lagde mærke til den den første sommer, så det er nok forklaringen. Siden er det ikke en plante, jeg har overset.

Tusindstrålen

Tusindstrålen bliver 1½-2 meter høj og trives også fint i halvskyggen på nordsiden af hegnet. De passer perfekt sammen. Ramsløgene kommer frem tidligt på foråret og visner ned efter blomstringen senere på foråret. De bliver afløst af tusindstrålen som skyder i vejret, og ser sådan ud omkring 1. juli.

 

 

6 thoughts on “Ramsløg og tusindstråle – et godt match

  1. ja.. det er dejligt med ramsløg i haven, jeg nyder også mine ramsløg som er virkelig gode med kartofler eller også blandet sammen med smør 😉

  2. Du kan glæde dig – om få år har du et helt tæt bevoksning af ramsløg på det sted. Jeg har mine under et stykke af hasselhækken og et par ribsbuske. Og kun her får de lov til at vokse. De selvsår ret aggressivt, hvis de trives i haven. og det ser det ud til, at de gør på dit sted.

    1. Det gør ikke noget, at de er aggressive lige her, for de munder ud i græsplæne, så jeg tænker, at det er lige som skvalderkål. De bliver ikke et problem, når man kan begrønse dem med græsklipperen.

  3. Her vokser det store mengder vill ramsløk på tomten, men jeg har glemt å kikke etter om den har kikket frem :-)) Det har nok! Jeg må ut og kikke etter med en gang :-)) Ha en deilig vårhelg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield