Miljø, Shopping til haven, Ture,

Lottenborg Have – et havecenter til den miljøvenlige have(ejer)

I dag åbnede havecenteret Lottenborg Have. Det ligger i Ballerup, hvor det gamle havecenter Lavendelhaven lå. Men det er nu et nyt og anderledes sted med fokus på spiselige planter, økologi og den miljøvenlige have. Her kan man få økologiske frø og læggekartofler, og stauderne er dyrket med biologisk bekæmpelse fremfor giftige sprøjtemidler. Der er 8 forskellige økolæggekartofler, og de er i løs vægt, så selv om man kun har plads til få planter i haven eller på altanen, kan man her købe i meget små mængder.

Læggekartofler

Udvalget af planter og stauder er ikke så stort endnu, men man skal jo starte et sted, og der er masser af planter og varer på vej. Der kommer økologiske krydderurter og tomat- og chiliplanter til april. Jeg købte et par poser med økologisk såjord og pottemuld, og prøvede at holde fingrene væk fra de fire stativer med frø fra Impecta. Det lykkedes næsten (jeg har købt alt for mange frø i år), og spottede straks sætteløg i løs vægt, som stod på min indkøbsliste. Det blev også til en lækker creme med bivoks. Karin Gutfelt og Torben Overgaard, som er de nye ejere, er biavlere, så der er også honning og biprodukter. Selv om udvalget af varer endnu ikke er så stort, kan man få god vejledning til den miljøvenlige have, biodiversitet og selvforsyning, for Karin og Torben har mange års erfaring og viden, og de deler meget gerne ud af den.

Hindbærplanter

Der kommer også lækre engelske haveredskaber, tilbehør og vandkander. Leverancen var forsinket, og det var nok meget godt for min pengepung, for en ny lækker engelsk vandkande havde været svær at modstå.

Lottenborg Have, Jonstrupvej 152, 2750 Ballerup.
Åbningstider: torsdag – fredag kl. 10–17.30. Lørdag – søndag kl. 10–16.