Shopping, Ture,

Indtryk fra havemessen i Malmø

I går efter arbejde tog jeg en tur over øresundsbroen til havemessen Vår Trädgård i Malmø. Det er dejlig nemt at komme dertil, og jeg har været der flere gange før. Messer ligner ofte sig selv med de samme udstillere, der ofte står på de samme pladser. Sådan er det også her, og det er altid dejligt med det kendte. Men der er også meget nyt, især er der mange flotte og spirerende installationer med planter og blomster.

Blomsterlænestol Stue med skovbund Blomsterbord Gårdhave

Hængende planter er blevet meget trendy, og det kan gøres på mange måde. Her er en meget elegant måde.

Hængende planter

Og de her valmuer og lahyrus er også rigtig fine, men nok ikke langtidsholdbare.

Valmuer og lathyrus på gren

Og her er der hængende planter i genbrug af plastikflasker og dåser. Bildækplantepyramiden er ret speciel, og jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om den. Men dåserne er rigtig fine.

Bildæk med blomster

Dåseblomster

Fristende forhandlere mangler selvfølgelig heller ikke. Det er jo det, det hele går ud på.

Vår Tradgård1 Påsketing Forårsblomster i potter

Jeg fik købt lidt aurikler og hornvioler. Jeg blev også fristet til et par frøposer med de skønneste lathyrus i en stand med et meget stort udvalg.

Lathyrusfrø

Igen i år var der fristende svampedyrkningssæt. For nogle år siden var det kun champinons, der var på markedet, og det har jeg prøvet af et par gange. Nu kan man få flere forskellige slags til hjemmedyrkning hos Svamphuset. Vi købte østerhatte i et svensk hus.

Svampehus

Og hvis du vil vinde denne cykel, så skal du gå ind på Vår Trädgårds Facebookside.

Cykel

Messen har åben indtil på søndag. Den er en del af en større messe med ting til hus og have som vinduer, døre og tagrender og alt mulig i den retning. Jeg gider det ikke, men hvis man har en bedre halvdel med, så er de også beskæftiget med noget interessant. Parkeringsforholdene er ok, men at få en parkeringsbillet er lidt af en udfordring. Der er mange automater, men de virker ikke særlig godt til svenske kreditkort og slet ikke til danske visa. Efter 6 forsøg endte vi med at lokke en svensk kvinde til at købe en billet til os. Jeg havde heldigvis 50 kr.(det koster det) i svenske kontanter, som jeg kunne bytte med. Her er der plads til forbedringer.