Løg og knolde

Vibeæg i vindueskarmen

Jeg er vild med de ternede vibeæg, fritillaria meleagris. Jeg køber altid nogle i potter her i det tidlige forår til vindueskarmen. De har nu stået ca. 14 dage inde, og har udviklet sig fra spinkle stængler til fuldt udsprungne blomster.

VibeægDe holder ikke mange dage mere.

 

Vibeæg i vinduet

Det gør forårsløgblomsterne sjældent, når de kommer ind i varmen. Men det gør ikke noget, for løgene bliver gravet ned i haven efter blomstringen, og så har jeg flere vibeæg i haven næste år. Jeg har mange derude, og det er skønt.

Vibeæg udsprunget

De springer først ud lidt senere på foråret, så indtil da har jeg flere potter, der skal ind i vindueskarmen.

2 thoughts on “Vibeæg i vindueskarmen

  1. Vibeæg er skønne. Elegante, smukke og lidt sjove. Og vældig smart, at man kan flytte dem ud i haven bagefter. Går rigtig godt i tråd med den seneste bog, du anmelder. Turbine forlaget er god til håndbøger.

    God søndag
    Birgitte

  2. De er så fine. Små kunstværker.
    Jeg har sat bord lige ude foran vinduet, hvor jeg har sat vibeæg og lilla hyacinter. De har nu stået der i en måned og flere blomster kommer til. På den måde kan jeg altså holde på synet en del længere…for de ternede sager er bare stærkt vanedannende:0)

    Dejlig søndag fra Katinka

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield