Grønsager, Krydderurter, Vinter

Årest første høst fra haven

I dag er det 4 graders frost, og jeg har ikke været i haven. Det var jeg til gengæld for et par dage siden, og der hentede jeg lidt fra køkkenhaven til en urtecreme.

Bronzefennikel Persille Vårsalat

Bronzefennikel, persille og vårsalat. Sidstnævnte, som også kaldes feldsalat, vokser lidt rundt omkring. Den selvsår sig flittigt, så jeg har kun sået den én gang, og nu er den der altid, når jeg skal bruge den. Det er f.eks. nu, hvor der ikke er det store udvalg. Du kan læse mere om den på Havenyt. Det er vist egentlig lidt tidligt, at den er der, men decembervarmen har jo fået flere til at stikke næsen op.

Rabarber

Som rabarberen her. Jeg tror ikke, at den er så vild med dagens frost, så den må nok vente lidt med at sende flere skud, hvis de skal blive til noget. Men et smukt syn var den d. 1. januar.

Erantis

Det var erantissen også. Jeg var meget tæt på at grave den op og sætte den i en potte indendørs. Men jeg styrede mig. Den er smukkere i naturen, og den skal nok vende hovedet opad, når frosten igen slipper sit tag.

 

8 thoughts on “Årest første høst fra haven

 1. Hvor skønt at gå i haven og høste først i januar. Det der feldsalat skulle jeg nok prøve igen. Det smager jo vidunderligt.

  Godt nytår
  Birgitte

  1. Det smager skønt, og så er det så nemt at have i haven. Man skal bare ikke være for effektiv med lugningen og acceptere, at den vokser lidt rund omkring. Alternativt skal man så den hvert år.

 2. Hej Ina

  det er da imponerende med alt der der prøver sig frem i disse mørke måneder, rabarberen trpr jeg heller ikke helt på, men hvem ved? Det skal jo blive varmt igen efter et par dages frost…

  Ha en dejlig aften

 3. Hej Ina.Fantastisk hvad du kunne finde i din have til en gang salat.Jeg har været meget glad for fennikel…….som jeg har sået i flere år.Men det eneste der er tilbage i min køkkenhave er bladselleri……men det er jo heller ikke så tosset.
  God aften Knus Jette

  1. Jeg har i flere år tænkt på at integrere flere urter i staudebedene i bedste cottagestil. Jeg er begyndt på det i sommerhushaven, hvor jeg bl.a. har plantet rabarber i et stort bed i forhaven. Det er en måde at få urter ind, selv om man ikke vil have en desideret køkkenhave.

 4. Hvor ser det SKØNT ud. Forårsagtigt – dog har det sneet i Aalborg i dag, så vinteren er over os. Jeg kan se du har en begivenhed snart og det ser spændende ud. Men der er for langt, desværre. God vind med arrangementet.

  Hilsen Maria

  1. Der er godt med frost her, men vi har desværre ikke fået sne. Den isolerer ellers godt mod vinden.
   Jeg er spændt på at se haven igen, når frosten trækker sig, og så glæder jeg mig til at komme i jorden. Men lidt armchairgardening er nu heller ikke værst 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield