Ture, , ,

Træ og svampe af træ

Weekenderne i november går med besøg på julemarkeder og julestuer. Jeg har allerede besøgt en god håndfuld, og jeg elsker det. De store julemarkeder er som regel skønne, menneskefyldte, overvældende, forudsigelige og fyldt med masser af guf og gode idéer. De små julestuer er hyggelige, og man ved ikke altid, hvad der er i vente. Nogen gange er det de strikkede nissers parade, og der er ikke rigtig noget som fænger. Men man kan også være heldig og finde spændende ting til ingen penge og få masser af inspiration med hjem.

Vindueskarmen

Det sidste var jeg ude for på et lille marked i Busemarke på Møn. Jeg faldt pladask for juletræet af robinietræ og svampene. Jeg ved ikke, hvilket materiale svampene er lavet af, men skønne er de og hjemmeproduceret i Busemarke ligesom træet. De kostede til sammen 40 kr., så det var til at overkomme. Det var et meget stort udvalg af træer, som jeg har en svaghed for, og af andre træting, der var rigtig fine, så det var svært at vælge. Men det endte med træet i en bod og svampene fra en anden. De står nu i min vindueskarm og novemberjuler = lidt julet men ikke sådan, at det kammer over før tid. Jeg drog også afsted fra samme marked med et stort hjemmebagt rugbrød og en krans af humlegrene, som jeg skal bruge til dekoration.
Man risikerer at få en overdosis af jul på sådanne markeder, men jeg tager gerne chancen 😉