Boganmeldelser, , ,

En skøn julebog med genbrug

Så fik jeg den første julebog i år i hånden. Den har en rigtig julerød forside med et billede af en enkel hængekoration  kreeret af en renseribøjle pyntet med gran og et juletræslys. Meget enkelt og af genbrugsmaterialer, og alligevel ser det meget julet ud på en trendy måde.

DIY-jul-640x910

Det er meget betegnende for bogen. Det er en bog gør det-selv bog med masser af genbrug og gode idéer til juleriet, uden at du bliver ruineret.

Omslagets inderside
Første opslag viser nogle af de forskellige ting, som bogens 209 sider indeholder, og allerede her spotter jeg de hvide rudolfdyr. De er kandidater til et af årets juleborde, er jeg er ret sikker på. Der er mange varianter over rudolfdyr i bogen, men de hvidmalede dyr fra legekassen er jeg faldet helt for. Mine dyr fik guldspray for en del år siden, og nu er det vist på tide, at de skifter ham.

Rudolfdyr

På opslaget kan man se den fulde beskrivelse,og den har én saks, så det skulle jeg nok kunne klare. Hver enkelt idé har et eller flere billeder og er beskrevet med sværhedsgraden i antal sakse, og en materiale- og værktøjsliste med “Dette skal du bruge” samt en beskrivelse af fremgangsmåden “Sådan gør du”. Der er de meget enkle, og dem der kræver lidt mere tålmodighed og fingersnilde. Men generelt er det ting, der er lige til at gå til, og materialerne er nogle, man allerede har, og ellers kan de nemt skaffes i byggemarked eller hobbyforretning.

Ud over de sjove og enkle ting, er der varianter over klassisk pynt og traditioner, indpakning, guf, dekorationer, udendørs pynt, julekort, og hvad der nu ellers hører julen til. Dejligt enkelt og dermed også sagt, at det er ikke her du finder de store fyldige dekorationer og kranse. Dem må du finde anvisninger på andet steds. Til gengæld er det en fyldig bog, hvor der er til mange projekter med dig selv, dine børn, familien eller nogle andre juleelskere som mig.

Lene Nissen: Den store gør det selv-bog om jul. København : Muusmanń Forlag, 2015. 209 s. illustreret.