Shopping til haven, ,

Græskar og lys i lanternerne

Nu har vi passeret midten af oktober, og så er det tid til græskar og lys i lanternerne. I år er jeg til de grønne og lyse græskar. Det skifter lidt, og de orange kommer tilbage på et tidspunkt, bare ikke i år.

Græskar ved trappesten

Jeg har hørt fra flere, at det kan være lidt svært at få fat i specielle græskar, eller også er de så dyre, at det kan være lige meget. Jeg er i den sammenhæng så heldig at bo ude på landet, hvor det er lettere at komme til gårdbutikker og vejboder. Her i Ugerløse er der en rigtig god gårdbutik med et stort udvalg i græskar. Det er Den Gamle Gaard på Sorøvejen, og her kan man købe til rimelige priser.

Bord med græskar

Jeg har shoppet lidt til husbehov, og som man kan se, er der nok at vælge imellem. Det er mine indkøb, som ligger på gulvet til højre, eller nogle af dem 😉

Græskar og lanterner

Lanterne

De er nu hjembragt til matriklen, og der er kommet lys i lanternerne. Der bliver ikke skåret i græskarene eller sat lys i dem. Jeg har gys nok i den daglige vejrudsigt. I morges stod termometret på 2 grader. Jeg har tjekket dahliaerne, og de har det godt. Men det varer vist ikke længe, før jeg må flytte agapanthus, pelargonier, citronverbena og de andre frostfølsomme krydderurter ind i havestuen til vinteropbevaring.

Græskar ved trappestenen