Brombærtid
Brombærene er modne nu. De findes i skov og krat, og i mange haver. I naturen er de med torne, men man kan også få dem uden til haven. Der er lidt forskel på smagen, og mange mener, at de små skovbrombær er de mest smagfulde. Jeg har dem både med og uden torne, og både i sommerhuset og den hjemlige have.
De skal være helt sorte og næsten falde ned i hånden på en, når man plukker dem, ellers er de ikke modne endnu. De modner ikke allesammen på en gang, og man skal tage dem, inden de er overmodne og begynder at skrumpe ind eller mugner. Derfor strækker høstsæsonen sig over lang tid her om efteråret. Det er dejligt, for så kan man bare plukke, når man har tid og lyst.
I sommerhushaven har jeg en brombærhæk nederst i haven. Den er flot, stor og frodig. Der er torne på grenene, så man skal være forsigtig og godt klædt på, når man plukker. De kan spises med det samme, og det bliver de.
Men de bliver også samlet ind.
Brombærmarmelade smager skønt og er nemt at lave. De skal koges med sukker og citronsaft, og så har man en herlig marmelade.
Vi er på sæsonens anden brombærtærte. Der skal lidt mere forarbejdning til, men så får man også den lækreste kage. Der findes rigtig mange varianter af brombærkager og tærter. Denne er fra Isabellas.
Velbekomme.