Ture,

Vandkantshaver

Der er ikke noget så spændende som at besøge andres haver. Man ved ikke, hvad der venter en. Men når folk holder åben have, kan man være sikker på, at det er mennesker, som holder af sin have og kan lide at snakke have. For et par uger siden besøgte jeg to haver i Stege, som holdt åben have i Haveselskabets regi. Det er to meget forskellige haver, som har det tilfælles, at deres haver ligger ned til Stege Nor.

Holmsvej ved Noret

Den første have ligger på Holmsvej, og jeg styrede straks ned i den fjerneste ende af haven. Ned til vandet. Det er jo lidt af en herlighed, at haven slutter af med en bro med bænk til at nyde en kop eller et glas eller bare udsigten.

Homsvej staudebed

Haven har også et gigantisk staudebed, som går fra huset og ned til vandet. Det er vildt flot med så mange store stauder samlet.

Høns

Der er også plads til høns i haven. Når jeg ikke pendler så meget mellem hus og sommerhus mere, skal jeg også være hønseejer.

Hortensia

Haven er fuld af struttende sunde planter, som disse hortensia.

Terrasse ved vandet

Have nummer 2 ligger på Møllegade. Terrassen ved vandet er ikke altid ovenvande, men den er til gengæld skøn på de gode dage.

Græsplæne ned mod vandet

I den nederste del af haven er der af gode grunde mest græs.

Vandkantsterrasse

Rundt om huset er der til gengæld masser af planter, krukker, opstillinger og ikke mindst hygge. Denne terrasse har udsigt til vandet.

Hus

Vægge med hylder

Ved hovedøren bliver man mødt af planter i potter og krukker på bænke og hylder. Jeg er vild med stilen, hvis jeg var mere hjemme, ville jeg også have masser af små potter rundt omkring. Men de kræver nok vanding oftere end jeg kan præstere.

Drivhus

Krukker i drivhus

Drivhuset matcher stilen helt perfekt, og her er der plads til endnu flere krukker, hyggekroge og et planteværksted.

Salgsplanter

Et plantesalg har en stor tiltrækningskraft på sådan en som mig, og når den så oven i købet støtter et godt formål, så kan jeg slet ikke lade være. Foreningen Historiske Planter er en aktiv forening, som bl.a. er ved at anlægge en middelalderhave i Stege. De har en god facebookside, hvor man kan følge med i anlæggelse af haven og meget andet spændende, hvis man er til historiske planter. Ejeren af haven på Møllegade er med i foreningen, så derfor den gode tanke. Jeg købte bl.a. en sæbeurt. Dem har jeg masser af i grøftekanten tæt på sommerhuset, men det er ikke tilladt at plukke blomster her på grund af fredning af landskabet på Høje Møn. Nu har jeg plantet den i min have, som jeg godt må plukke af.

Der er masser af skønne haver, som man kan besøge rundt om i landet. Du kan finde en del under menupunktet Have-events her på bloggen. I dag skal jeg besøge tre haver i Rønnede. De har lovet regn, men mon ikke at det bliver en fin haveoplevelse alligevel. Det skal vejret ikke tage fra mig 😉