Havearbejde

Elsk din have, den er til mange timers underholdning

Det har været årets første havedag for mit vedkommende. I alt fald i den hjemlige have. Sommerhushaven har jeg pillet lidt i, når jeg trængte til en pause fra malerpensel og -rulle. Det er så også derfor, at det er første havedag her hjemme. Jeg har ikke haft tid før, og det bliver nok også småt med tid i de næste par måneder på grund af sommerhusrenoveringen. Men det betyder ikke, at jeg ikke elsker at ordne have. Selv i min havemæssige limbotilstand, som nu har en forløbig deadline pr. 1. juli, er det med stor nydelse, at jeg fjerner havens vintertøj og klipper stauder ned og luger ukrudt.

Snepryd

Men det er vigtigt at have de rigtige briller på. Man skal glæde sig i nuet og i processen. Det skal være sjovt at ordne have. Det nytter ikke noget at fokusere på det, man ikke når, eller at sætte ordensniveauet højere end man kan overkomme. Jeg har det fint med det, men jeg hører andre, som ikke er så havepassionerede, omtale havearbejdet som en byrde. Mit råd til dem er at ændre på tilstanden. Flyt til en mindre have eller del haven med nogle andre eller gør noget helt tredje.
De lyserøde snepryd og de fremspirende dagliljer ovenfor har ingen problemer med vinterens blade og staudetoppe. De spirer og blomstrer løs.

Haven i vintertøj

Lugning

Meeeen ellers vil det nok hjælpe en del på resten af haven at komme ud af overtøjet. Der er til mange timers fornøjelse fremover, og jeg vil gæde mig til at fortsætte i morgen. Det har iøvrigt været et forrygende vejr, så dagens havearbejde blev udført i korte ærmer og bare ben.

5 thoughts on “Elsk din have, den er til mange timers underholdning

  1. Hej Ina,
    Fine billeder fra din have. Ja det er nemlig vigtig at lave havearbejde på sin egen måde. Det er nemt at blive påvirket af hvor langt andre er i haven og stille store krav til sig selv. Her har jeg lige været på Påskeferie i udlandet. Kom hjem til haven, og er i gang i mit tempo med den nye sæson. I går fik jeg tømt drivhuset og vasket ned. Det er måske senere end jeg plejer, men kunne glædes over at min Citronverbena havde overlevet igen på 3 år.Uden vand og pakket ind i bobleplast. Alle pelargonier var også i live – plejer ellers at tage dem ind i gæsteværelset. Ja havelyst/glæde skal være helt din egen personlige stil og mål dig ikke op imod andre.
    God havelyst til dig med de 2 haver du har.

    1. Jeg har også været heldig med planterne i havestuen. De fleste har overlevet en lang påskeferie med megen sol og ingen vand. Det er nok fordi, at de ikke har været så langt fremme, så jeg har været lidt heldig.Fremover vil jeg indrette havestuen, så planterne kan klare sig alene hjemme i flere dage uden at jeg skal bekymre mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield