Vinter

Endelig februar

Januar har været lang. Uendelig lang, med mørke når man tager afsted og mørke, når man kommer hjem. Jeg er ikke god til den del af Danmarks skønne årstidsskiften. Egentlig burde jeg have et job som var på et andet tidspunkt af døgnet, så jeg havde fri i de få dagslystimer, der var på døgnet. Men sådan har tilværelsen nu ikke skruet sig sammen. Det er ikke fordi, at januar har fået meget spalteplads her på bloggen. Nej tværtimod, og det er nok godt det samme, for hvem gider at høre på den slags jammer. I hvert fald ikke, hvis man også har det på samme måde. Næh, så trænger man til lidt positivisme.Sne i græs
Nu er det blevet februar. Det er blevet lysere og foråret er ikke så langt væk, så går det ligesom helt af sig selv igen. I går tog jeg mig selv i at putte ret mange lathyrusfrø i en webshopkurv. Den er endnu ikke nået helt op til kassen, men det gør den en af dagene. Frøshopping er en fantastisk måde at komme igennem vinteren på. Sidste år måtte jeg sidde på hænderne for ikke at gøre for mange indkøb, da min have/bolig-situation var lidt speciel. Det er den stadig. Min grund er lige nu i høring. Hvis det går efter planen, bliver der supermarked indenfor overskuelig fremtid. Mit hus er nummer 27, så det ligger lige midt i projektet. Det er alt sammen OK, hvis vi bare får endelig besked, så det venter vi på. Hvornår det sker, er stadig uvidst. Heldigvis har vi projekt sommerhus på Møn, som vi med entusiasme og jubeloptimisme kaster os over i vores friweekender.
Weekender kan man nu ikke få hele ugen til at glæde sig til. Man skal helst også kunne lide sin hverdag. Derfor er det nu dejligt, at det er blevet februar, for en lille smule frøindkøb og forspiring kan man altid få glæde af. Jeg mener, at man altid skal have plads til lathyrus og flere slags basilikum. Hvis vi når til marts/april, og der stadig ikke er nogen afklaring med huset, så går den helt store sommerblomst og tomatspiring i gang ligesom sidste år.

Lige nu tager vi en dag af gangen og glæder os over, at det bliver lysere dag for dag. Velkommen februar 🙂

5 thoughts on “Endelig februar

 1. Godt at høre fra dig, Ina! Og, ja, det er så dejligt at lyset vender tilbage! Jeg håber I snart får en afklaring på hvad der skal ske med jeres hus, så du ved hvor du skal så alle dine frø til foråret 🙂
  Kh Nana

 2. Lathyrus har den fordel at de kan sås tidligt, hvis man har behov for jord under neglene. Det bliver godt når I får en afklaring på det med huset og er godt at i har sommerhuset som I kan se fremad med:-)
  Februar har været savnet også her og flere lyse timer også heldigvis går det stærkt fremad – jeg synes ikke at den forgangne uge var så fed med stikkende regn og blæst hver dag når man var på vej hjem.
  Ha en god uge.

 3. Herovre vestpå kan vi virkelig mærke at dagene er blevet længere, og ih hvor vi nyder det. Spændende hvad der sker hos jer, underlig situation at stå i, at man ikke ved om man er købt eller solgt. Dejligt at i har sommerhuset på man at bruge jeres energi i.
  God søndag.
  Kærlig hilsen Anette

 4. Jeg er helt enig. Februar er en god måned. Den sidste vintermåned med udsigt til afslutning af mørket. De længere dage er virkelig mærkbare. Også trangen til at se det spire og gro. Godt at I har Møn. Lathyrus og tomater kan jo også gro der. Især hvis du planter tomaterne i kapilærkasser 🙂

  /Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield