Ture, Værkstedsting, , , ,

Den første adventsweekend

Den første rigtige juleweekend i år er ved at være slut. Den har været travl og fyldt med al den jul, som den kunne bære. Ikke mere, men så sandelig heller for lidt. Fredag aften gik med at se den gemte julepynt igennem og pynte vinduer. Der skal altid lidt nytænkning til, så det ikke bliver det samme som sidste år, om ikke andet så med et twist. Farven i år bliver rød plus natur, og alle kuglerne bliver i kasserne indtil videre. Det er det overordnede tema, og så forandrer det sig nok i løbet af december.

Vinduespynt

Lørdag formiddag tog pigerne og jeg på julemarked i Roskilde. Første stop var Musicon. Musicon er den nye kreative bydel, som ligger ikke særlig naturskønt på en gammel betonvarefabriksgrund. Til gengæld sker der en hel masse spændende. I en af de gamle haller blev der holdt julemarked i denne weekend, og det var både meget kreativt, traditionelt og meget anderledes. Klik på billederne for at forstørre og fjerne eventuelt slør.

 

Rensdyr på snorJeg købte bl.a. en flok rensdyr på snor, som allerede på dag 2 har justeret lidt på årets tema. Man er jo heldigvis påvirkelig.

             Rensdyr hvidt Rensdyr grønt Rensdyr sort

Efter Musicon tog vi til et mindre marked på Lützhøfts Købmandsgård, hvor julestemningen var på sit højeste. Det var jul i gamle dage både inde og udenfor på gårdspladsen. Vi sugede til os og købte lidt tilbehør til dekorationer i form af kogler og tørrede appelsinskiver. Forskelligt slags gran købte vi på Stændertorvet, hvor der var mange sælgere, så udvalget var meget stort. Vi købte også stort ind, så det blev sidste stop på turen, da vi ikke kunne bære mere.

Det indkøbte blev til dekorationer, kalenderlys og adventskranse sidst på dagen og noget af søndagen. Der skal nok komme mere ud af dt i løbet af december, og det kommer helt sikkert også på bloggen.

Søndag var 1. søndag i advent, så der kom gløggen og æbleskiverne på bordet. Det blev en travl men skøn weekend i julens tegn.