Opskrifter, ,

Høstsalat med fransk syre

Det er herligt her i starten af oktober stadig at kunne hente masser af friske urter til salaten.

Fransk syre

Krydderurtebedet ser friskt og saftigt ud med den franske syre, der breder sig så meget, som den får lov til af mig. Den skal klippes tilbage et par gange i løbet af sæsonen for at komme med friske blade, og fordi den ellers gerne vil bredde sig mere end godt er. Den er god i dressinger og salater med sin syrlige smag. Jeg faldt over en opskrift i Alt for damerne her forleden, og blev inspireret til at bruge den franske syre sammen med blomkål.

Høstsalat

Høstsalaten her består af:

½ blomkålshoved
Parmasanost eller lignende ost f.eks. Primadonna
Ca. 8-10 blade fransk syre eller anden frisk syre
Et lille bundt dild (et lidt relativt begreb, men kig på billedet ;-))
½ Glas kapers
½ Citron
Olivenolie

Blomkålen og osten skæres på et madolinjern. Syren og dilden klippes fint og drysses over sammen med kapers. Citronsaft og lidt olivenolie dryppes på til sidst, og så har man en skøn frisk salat på ingen tid 🙂

Grønne-opskrifter