Opskrifter

Høstsalat med fransk syre

Det er herligt her i starten af oktober stadig at kunne hente masser af friske urter til salaten.

Fransk syre

Krydderurtebedet ser friskt og saftigt ud med den franske syre, der breder sig så meget, som den får lov til af mig. Den skal klippes tilbage et par gange i løbet af sæsonen for at komme med friske blade, og fordi den ellers gerne vil bredde sig mere end godt er. Den er god i dressinger og salater med sin syrlige smag. Jeg faldt over en opskrift i Alt for damerne her forleden, og blev inspireret til at bruge den franske syre sammen med blomkål.

Høstsalat

Høstsalaten her består af:

½ blomkålshoved
Parmasanost eller lignende ost f.eks. Primadonna
Ca. 8-10 blade fransk syre eller anden frisk syre
Et lille bundt dild (et lidt relativt begreb, men kig på billedet ;-))
½ Glas kapers
½ Citron
Olivenolie

Blomkålen og osten skæres på et madolinjern. Syren og dilden klippes fint og drysses over sammen med kapers. Citronsaft og lidt olivenolie dryppes på til sidst, og så har man en skøn frisk salat på ingen tid 🙂

Grønne-opskrifter

2 thoughts on “Høstsalat med fransk syre

 1. Uhm det ser lækkert ud – måske skulle jeg prøve at så det til næste år. Her spiser vi landløberblomster hver dag – man ved jo ikke hvor længe det varer før frosten tager dem – så ligesågodt selv spise dem – haps haps

  Spændt på om min kommentar kommer med, din blog fortæller mig at jeg ligner Spam og det bryder den sig ikke om 🙂

  1. Hej Sussi

   Din kommentar kom fint igennem uden hjælp fra min side 😉
   Jeg har/har haft store problemer med spamkommentarer, så jeg har nu sat et spamfilter på, der hedder spamshield. Det er enormt effektivt, så jeg frygter også, at der er nogen, som ikke skulle fanget i skjoldet, der gør det alligevel.

   Jeg håber at frosten venter længe med at komme i år, så vi kan beholde landløbere og andre sommerblomster lang tid endnu 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield