Plantemarked

Årets plantemarked

I går var jeg på Tadre Mølle, som så mange gange før. Det er et rigtig fint sted med en historisk urtehave med lægeplanter og andre spændende planter. Jeg har selv i årenes løb hentet malurt, kruset røllike, bjørnerod og mange andre fine urter, og på årets plantemarked kan man få stiklinger fra samlingen. Det er jo vanvittig svært at neglisere, så som sagt har jeg benyttet mig at tilbudet mange gange.

Trillebør

I år har jeg holdt meget lav profil med indkøb og deltagelse i fristende plantemarkeder. Vi ved endnu ikke om, og hvornår huset og haven skal forvandles til et supermarked. I torsdags havde kommunen indkaldt til borgermøde med præsentation af projektet. Man kan komme med forslag og synspunkter til d. 2. oktober, og i december kommer lokalplanen i høring i 8 uger. Den endelige lokalplan vil være klar til marts 2015, hvis alt ellers går efter planen. Om lokalplanen så bliver ført ud i livet, og bygherren og supermarkedet er enige om vilkårene, er endnu usikkert. Altså er vi stadig ved “det er meget sandsynligt, men det kan også være, at det ikke bliver til noget”. Du kan læse mere på kommunens hjemmeside, vi bor i nummer 27, og jeg har skrevet om det tidligere på bloggen. Vi tager en dag ad gangen, og det går egentlig meget godt. Vi knokler løs på Møn, og tager lidt lettere på det herhjemme.

Klar til plantemarked

Plantemarkedet på Tadre Mølle var der ikke tvivl om, at vi skulle deltage i i år. Det er årets første og sikkert også det sidste. Vi, er mine døtre og jeg. De har altid deltaget, og det er bare en hyggelig dag. I går var ingen undtagelse.

Stand

Planteudvalget var ikke vildt stort, da jeg ikke rigtig havde fået gjort noget ved den del af forberedelserne på det sidste. Vi havde så istedet en del havebøger og gavepapir med grønsager og haveredskaber. Det var en stor succes. Vi havde også gratis blade  fra Haveselskabet og Landsforeningen Praktisk Økologi, og de gik som varmt brød. Jeg giver altid god omtale af begge dele, som jeg glad betaler mit medlemsskab af. Jeg var i dagens anledning endda iført mit forklæde fra PØ.

Dagens buket

Dagens buket fra haven er også blevet et fast indslag, når jeg deltager på plantemarkeder, og i går var den med dahlia, rød hør, lathyrus, morgenfruer, træspinat, sankt hansurt og temynte. Den blev også solgt.

Jamaica timian

Jamaica timian og cubansk oregano er også ved at være et fast indslag på min stand. De giver altid anledning til en god snak, og jeg kan heller ikke lade være med at formere dem, så det er jo helt fint.

Plakat

Jeg reklamerede selvfølgelig også for bloggen 🙂

Sommerblomstbed

På Tadre Mølle er der også en fin gammel have ved møllerens hus, og der er hvert år sommerblomstbede. I år var der masser af tagetes og så frøkenhatte som altid. Jeg bliver altid så betaget af sådan et stort bed med frøkenhatte. Det skal jeg altså også have næste sommer.

Tadre Mølle var igen rammen om en god dag, hvor der kom mange besøgende. Tak for besøget og snakken med jer alle, både bloglæserne, blogvennerne, plantemarkedsvennerne, vennerne, de lokale og alle jer andre.