Løg og knolde,

De seje dahlia

Dahlia eller georginer, som de også kaldes, er sensommer- og efterårsblomsten over alle. De er store, næsten vulgære samtidig med at de elegante. De fås i et utal af varianter i former og farver. Man lægger knoldene i jorden i maj måned, når nattefrosten er ovre eller også forspires de i potter i havestue/drivhus.

Dahlia'er

I sensommeren begynder de at blomstre og bliver ved til frosten kommer. Nogle af dem bliver 1½ meter høje med blomster op til 25 cm i diameter.

Dahlia Witteman's best

Dahlia er yderst frostfølsomme og visner som regel ned efter den første nattefrost. Knoldene skal derefter graves op og opbevares frostfrit, ikke for tørt, ikke for fugtigt og ikke for lyst. En kølig kælder er perfekt.

Dahlia Rip City

Det har jeg ikke, men jeg har alligevel masser af dahlia fra sidste år. Jeg gad ikke grave knoldene op i efteråret, da det endnu ikke er lykkedes for mig, at få dem helskindede igennem en vinter i min havestue. Jeg tror, at der er for lyst og at temperaturen svinger for meget.

Dahlia Rip city

Men i maj måned spirede det i bedet langs husmuren, hvor jeg sidste år havde Dahlia. Jeg tror nok, at jeg kom til at hakke de første spirer op, fordi jeg troede, at det var ukrudt. Jeg opdagede heldigvis i tide, at det var dahlia’erne, der var på vej op.

Dahlia Con Amore

Nu har jeg store flotte dahlia, som har fået en sæson mere på grund af den milde vinter 🙂