Huset på Møn, Stauder, Ture

Mama Mia og andet godt fra Skåne

Åbergs

Jeg var en tur til det sydøstlige Skåne i sidste uge, og der besøgte jeg flere spændende steder. Det ene sted var en gammel kending, nemlig Åbergs Trädgård ved Ystad. Det var på hjemvejen efter besøg i Kivik og Simrishamn, som der kommer mere om i et andet indlæg. Åbergs Trädgård er en fantastisk planteskole med et kæmpe udvalg og masser af forførende planter. Der er også en skøn café med de lækreste kager og frokostretter, som jeg afprøvede ved mit forrige besøg for tre år siden. Denne gang var jeg mere målrettet. Jeg skulle have nogle planter med hjem til min have på Møn.

Poser med planter

Her er dagens indkøb hjembragt til Ugerløse. Et par poser med højsommerfarvede purpursolhatte, solbrud, hestemynte og sporebaldrian. Vi kommer til at være mest på Møn i ferier, så det skal helst være blomster, der peaker på de tidspunkter og sommerferien er helt oplagt den vigtigeste.

Mama Mia

Denne Echinacea ‘Mama Mia’ er en af dem, som har lige præcis den farve, som skal være gennemgående i mit nye forhavebed på Møn.

Planter på Møn

Bedet er ikke helt planlagt i detaljer, og jeg har endnu ikke gravet det ud af græsplænen, men planterne står nu parat på terrassen. I disse dage er det bagende varmt og ikke særlig ideelt plantevejr, så de bliver bare passet og plejet i skyggen indtil videre. Om et par dage bliver det regn og skyet, og så griber jeg spaden.

4 thoughts on “Mama Mia og andet godt fra Skåne

 1. Hvor er det dog nogen dejlige farver…. Held og lykke med det nye bed, plantevalget lover godt 🙂

 2. Åh det lyder som en skønherlig tur Ina…..og det nye bed på Møn…..ih du milde det kan kun blive godt med det du har i godteposen. Fortsat god sommer….krydser fingre for en snarlig regnbyge ;0)

  Knus Dorthe

 3. Hej Ina.Turen langs Sveriges sydlige kyst er bare SÅ smuk…………..kørte turen med bus for et par år siden da vi skulle til Bornholm.Vi sejlede fra Simrishamn til Allinge.
  Men kunne godt tænke mig en tur i bil og stoppe ved alle de smukke steder.
  Og har noteret Åbergs Trædgård ved Ystad.
  Dejlige blomster du fik med hjem til huset på Møn.
  God weekend knus Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield