Ture, ,

Haven er åben d. 28. og 29. juni

Jeg holder åben have i forbindelse med Haveselskabets Havefestival og Landsforeningen Praktisk Økologi’s Åben Havelåge. Begge steder hedder haven Ina’s have, for det er jo det den er.

D. 28. juni kl. 14-18 og d. 29. juni kl. 10-15
Hovedgaden 27, 4350 Ugerløse.

Man kan parkere ved Kirken, hvis der ikke er plads på gårdspladsen.

Haven

Haven er en landsbyhave på 600 m2 + 200 m2(af naboens have) delvist omkranset af mure med prydhave, vild have, bærhave, køkkenhave, skærehave, krydderurtebed, vildnis, terasser, hyggekroge, kvashegn, kompost og bålplads. Roserne og morgenfruerne blomstrer om kap, og vi plukker jordbær og skærer asparges så meget vi orker lige nu. Om 14 dage er der nok andre ting som peaker i haven, for der er altid noget at se, spise og plukke af.

Kom og se det hele og få en god kop te eller kaffe og kage til. Du kan også nyde din medbragte mad i haven eller havestuen. Er du til mere spiseligt kan jeg anbefale en tur på Elmely Kro her i Ugerløse. Lidt dyrt, men super godt. De har også take away til yderst rimelige priser.

Vil du kombinere turen med andet, kan jeg anbefale et besøg hos Anne Stine Stauder i Stenlille. Det er en anderledes planteskole med et stort udvalg af stauder og græsser. Deres hjemmeside er ikke helt opdateret, men jeg har snakket med Anne Stine i går, og planteskolen har åbent på de nævnte åbningstider. Det er bare årstallet, det er galt med.
Du kan også tage indenom Kiselgården i Ugerløse. De dyrker biodynamiske grønsager og økologiske krydderurter. Gårdbutikken har åbent, og der kan købes krydderurter i drivhuset. Andre gode gårdbutiker i nærheden er Den Gamle Gård i Ugerløse og Jordbærbonden ved Tølløse.

En helt anderledes have med sten, koikarper, rhododendron og roser ikke så langt fra er Zen Garden i Vedde. Den er også et besøg værd.

Min have skal muligvis nedlægges i forbindelse med en yderst tiltrængt renovering af den østre side af Hovedgaden, så i år har jeg taget det hele lidt mere afslappet. Men siden jeg fik idéen om at holde åben have, har den stået på havearbejde i de lyse aftener. Jeg kommer nok ikke ud i alle kroge, men pænt skal der være, når man får gæster.

Velkommen i min have.