Havearbejde

Plante ud dag

Det bedste tidspunkt til udplantning af forspirede sommerblomster er

  • når faren for nattefrost er ovre ✔
  • Sidst i maj, først i juni ✔
  • på en overskyet vindstille dag med udsigt til let regn

I dag er således ikke den helt perfekte dag, for jeg kan ikke just sætte flueben ved sidstnævnte punkt.

UdplantningsplanterDet var det heller ikke i går, hvor jeg også havde tid. Men jeg plantede ud alligevel, og i dag gør jeg det også, for jeg har ikke tid den næste uge. Det er bedre, at de bliver plantet ud i store krukker og i jorden nu, end at de går til i små potter. De er blevet afhærdet ude i en uges tid, så med vanding går det nok.

Jeg skulle jo egentlig ikke forspire noget særligt i år, men med et stort frølager kunne jeg ikke lade være. Jeg har købt lathyrusfrø, men ellers er resten “gamle” frø: frøkenhat i mange farver, rød og grøn rævehale, appelsin/citron tagetes, kniplingeblomst, citron-te mynte og kantbæger. Jeg har også forspiret klatrebønner og græskar, som jeg lige overvejer om skal ud i dag. De kunne godt vente, for de er sået for nylig og endnu ikke så store. Desuden er de ikke helt vilde med de kolde nætter ned til 7-8 grader, som vi har i øjeblikket.

3 thoughts on “Plante ud dag

  1. Den perfekte dag kommer nok aldrig. Jeg plantede ud i onsdags, og jorden var lige tilpas fugtig. Så går det nok med en ekstra vanding.

  2. Ja jeg skal ut og gjøre akkurat det samme for nå ser jeg at plantene er lei av å stå små potter :-)) Heldigvis er faren for nattefrost over for lenge siden på denne kanten av landet. Andre steder er de ikke like trygge :-)) God helg!

  3. Kære Ina
    Jeg gjorde præcis det samme. Plantede ud for alle pengene her i weekenden. Enten skulle jeg plante alting om, så det fik mere plads igen, eller også måtte jeg vove pelsen og plante ud. Så det blev det sidste. Nu må jeg så være flittig med vanding i sommervarmen – mon ikke vi klarer det. Jeg krydser fingre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield