Sommerblomster

Hvide penge

Pengeplanter er jo ikke det værste man kan have, så jeg har plantet et par stykker i en krukke.

Hvid judaspengeJudaspenge, Lunaria, ses ofte i den lilla udgave, men den hvide er nu også ret smuk. Det er en 2 årig plante, som det første år sætter en slags roset af blade, for næste år at gå i stok og blomstre. På det her tidspunkt er “pengene” grønne. Senere bliver de næsten sølvfarvede, og er fine i buketter og dekorationer. Frøstandene er også smukke i haven om vinteren.
Judaspenge er en flittig selvsåer, så nogen betragter den som ukrudt. De er nu nemme at fjerne, så man skal være ualmindelige doven, for at den bliver en plage.
Jeg såede disse i en række i køkkenhaven sidste år, og nu har jeg så plantet et par stykker i en krukke sammen med hvide kugleprimula og perlehyacinter. Jeg er ikke så vild med sammenplantninger, men denne er faktisk rigtig fin helt i hvid og grøn.

5 thoughts on “Hvide penge

  1. Jeg har det også sådan med de hvide lige nu. Der må gerne være mange af dem. Æbletræernes fantastiske blomstrende kroner og de hvide tulipaner har jeg i kassen til næste indlæg 🙂

  2. Lunaria i den lilla form har fået lov at brede sig her for første gang, jeg synes at den er smuk, men den er for voldsom hos mig og jag har klippen den ned i højden.
    Den hvide som du viser har jeg ikke, men det må jeg vidst have. Er den også meget høj?
    Jeg synes at det er en god ide at have den i krukke, jeg kan godt lide den luftige vækst og det vilde udseende i krukker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield