Krydderurter, Opskrifter,

Kartofler med ramsløg

Jeg er så heldig at være selvforsynende med ramsløg. Det har taget nogle år, for de vokser ikke naturligt i min baghave eller i krat og skov omkring mig. Jeg har prøvet at så ramsløg, og det blev ikke til noget. Jeg tror, at jeg gjorde det to år i træk uden held. Så prøvede jeg at købe nogle planter over nettet, men de blev heller aldrig til noget. Jeg skrev om det på bloggen, og en gang hvor jeg skulle til blogtræf, så havde Marianne fra Den helbredende have taget en tot ramsløg med til mig.
Ramsløg
Det er nu den tot, som i løbet af et par år har vokset sig ganske stor, der forsyner mig med de skønne velsmagende ramsløg. Det er blevet til flere omgange med ramsløgspesto, som vi holder meget af. Men ramsløg kan bruges på mange måder.
Kartofler med ramsløg
I aftes blev det til ovnstegte kartofler med ramsløg.

Ingredienser:
1 bundt ramsløg (ca 20 blade)
olivenolie
1 kg kartofler

Skrub kartoflerne og del dem i kvarte eller halve alt efter størrelsen. Vend dem i olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem på bagepapir midt i ovnen i ca. 30-40 min. ved 180 grader. Imens renses og snittes ramsløgene. Når kartoflerne kommer ud af ovnen vendes de med de friske ramsløg og er klar til servering.

Vi fik ovnstegt citronlaks til, mums!

Grønne-opskrifter