Løg og knolde

Nyt i krukkerne

Hvert år har jeg et indlæg med titlen “Nyt i krukkerne”. Sidste år var det d.1. april, året før d. 11. marts og i år bliver det d. 16. februar. Vi har et mildt forår i år, når det allerede er nu, og det er ikke bare fordi, at jeg har fået forårskuller. Det er mildt. I sidste weekend lagde jeg mærke til, at hornvioler fra sidste år blomstrede i en krukke. Vintergækker og erantis blomstrer på liver løs, og der er plusgrader i dagtimerne, og meget få nætter med nattefrost. Man kan godt skifte ud i krukkerne nu.

Hornviolerne kan sagten klare sig, selv om der kommer lidt nattefrost ind imellem. Det kan erantis også, så jeg gravede lidt spirer op fra haven. Det er jo ganske gratis og de holder længe, når temperaturen holder sig under de tocifrede grader

Det blev også til lidt krukker med indkøbte krokus og vintergækker fra haven. De klarer sig alle fint med lidt frost ind imellem, og hvis vinteren igen skulle vise sig fra den hårde side, så kommer der bare nyt i krukkerne igen 😉

6 thoughts on “Nyt i krukkerne

 1. hvor har Hornviolerne en dejlig farve – man bliver helt glad – og vinter….. nej det gider vi ik, vel?

 2. Hej Ina.Bliver også helt blød i knæene når jeg ser de små violer.Og viser også nogle nyindkøbte………….og skønne hvide krokus kunne jeg heller ikke stå for.
  Tror da også at jeg vover at tage nogle af alle mine krukker(50 stk) der har overvintre i drivhuset udenfor.
  Har faktisk både violer og stedmoder i blomst.
  Godaften knus Jette

 3. Hej Ina
  Det ser skønt ud med dine hornvioler og erantis i krukker. Jeg skal vist også ud og jagte hornvioler, så vi rigtigt kan lege forår 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield