Værkstedsting, Vinter

Islygter på den nemme måde

Al den frost vi har og har haft er jo perfekt til islygter.
islygteJeg har været lidt længe, ja faktisk flere år om at tage mig sammen til at producere et par stykker selv. Jeg synes, at det er så smukt, hyggeligt, festligt og indbydende med islygter, og har beundret alle de andres. For en uges tid siden gjorde jeg første forsøg med plastikposer. Det blev en fiasko. Jeg kom for sent, så de blev til massive isklumper. Det med at tage spande eller beholdere og så med mindre beholdere i, det har jeg end ikke forsøgt på. Det får jeg bare ikke gjort, selv om det ser legende let ud. Men den helt nemme måde er med balloner. Det er lige mig.
balloner
Køb en pose balloner. De runde er dem du skal bruge. Jeg prøvede også med de hjerteformede, men de lange tror jeg bliver en udfordring.
Vand i ballon
Fyld vand i ballonen. Min datter kom forbi og spurgte, om jeg var ved at lave vandbomber. Det var jeg i øvrigt ikke særlig god til, for lige pludselig sprang ballonen af vandhanen, og så var der vand over hele køkkenet. Derefter overtog min datter projektet. Efter påfyldning af vand skal der pustes lidt luft i ballonen, så de får en flad top, når vandet fryser.
Balloner med vand
Herefter skal de i fryses. Den nemme måde er at sætte dem udenfor døren i frostvejr. Der skal de være et døgn eller to alt efter, hvor koldt det er. De skal ikke fryse helt, men stadig have vand i midten. Det hældes ud til sidst, så der er plads til lyset. Ballonerne på billedet har ligget ude i 2½ døgn, og det var lige i overkanten. Jeg måtte grave grødis ud i midten for at få plads til lyset.
Islygter på bænk
Man kan bruge fyrfadslys eller lysstumper, som i denne her.
ishjerte
Jeg prøvede at fryse en af hjerteballonerne,og det er nu blevet til et ishjerte uden lys.

Lige nu er det blevet +2 grader, så islygterne er sendt på natteophold i fryseren. Jeg er sikker på, at det bliver islygtevejr igen, så de kan komme ud igen. Ellers gemmer jeg dem bare til en festlig lejlighed 😉

5 thoughts on “Islygter på den nemme måde

  1. Jeg hører til dem der ikke kan få islygter nok 🙂 Synes det er så sjovt og fint. Ballonmetoden er super god, de bliver så flotte, dine er da heller ingen undtagelse. Dejligt med lygter i fryseren til næste gang frost, eller som du skriver en festlig lejlighed. Jeg lagde også lige noget ispynt i fryseren i dag, da det begyndte at regne.

  2. Ja, så kan også jeg være med. Det andet har virket lidt uoverskueligt for mig. Ballonislygter kan også nemmere være i køleskabsfryseren, hvis det skulle være ;-).

  3. Hvor er det smart at bruge balloner – det må jeg prøve. Tak for tippet! Jeg har tit beundret islygter, men aldrig fået taget mig sammen til at lave nogen selv. Det lyder jo dejlig nemt.

  4. Hvor er de super seje. Det er lige før jeg ærgrer mig over at der ikke kommer mere frost foreløbigt så jeg kunne afprøve dette. Der er jo i princippet ikke grænser for hvad man kan bruge som emballage til at lave lygterne med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield