Havearbejde, Løg og knolde

Foråret er begyndt, men pas på

Selv om det stadig er februar, er der ingen tvivl om at foråret er godt på vej. Det vokser dag for dag derude, og vintergækker og erantis blomstrer om kap. Mine krokus er endnu ikke sprunget ud, men det er lige før.
krokus
Det varer heller ikke mange dage før den første scilla er i blomst, og i dag fandt jeg en hyacint på vej.
hyacint
Men altså, det er stadig koldt for mange af planterne, især vinden er kold, når den får følgeskab af nattefrosten. Barfrost om foråret kan tage livet af mange sarte planter. Derfor venter jeg med at klippe staudetoppe og fjerne alle bladene i bedene. Dem tæt på husmuren, hvor der er mere lunt og beskyttet, har jeg dog ryddet, så jeg kan nyde de tidlige forårsløg, for det er lidt af et dillema. Man vil jo gerne se alle blomsterne uden, at de er halvt dækket af visne staudetoppe og blade. Jeg bor på midtsjælland og ved af erfaring, at det er et udsat sted. Hvis man bor i kystnære områder, tror jeg godt, at man kan gå hårdere til værks, for der er klimaet mildere.
vintergækker
Her er der ikke ryddet, og helt tosset er det jo heller ikke.

Hvad gør du?

6 thoughts on “Foråret er begyndt, men pas på

 1. Hej Anne

  Det varer ikke længe med dine mørke Krokus nu!
  Og med hyacinten er du da foran mig ihverttilfald:)

  DMI spår at vi får hård nattefrost om en uge, men lad os nu se – det kan jo nå at ændre sig:)

  Ha en dejlig dag

 2. Man er ikke helt rolig ved det tidlige forår, jeg kan næsten ikke tro at vi ikke bliver snydt og får ødelagt både det ene og det andet. Men standse planternes udvikling, det kan man jo ikke…. så det er bare at håbe det bedste….. og iøvrigt nyyyyyde det.
  Jeg har pudset vinduer, så nu kan haven også nydes indefra, hi hi

 3. Jeg klipper stauderne ned, når det ligesom passer ind i programmet. Lidt ud fra den betragtning, at hvis man kan klippe ned om efteråret, så skader det nok ikke så meget at gøre det tidligt på foråret. Men vores have ligger jo også kystnært. Måske derfor er vores krokus også allerede sprunget. Altså de to i græsplænen som rådyrerne ikke har opdaget :-).

  /Birgitte

 4. Jeg har heller ikke klippet mine stauder ned endnu, selvom det er svært at lade være nu hvor det er så forårsagtigt. Det beskytter jo både planter, jord og insekter at det ligger det visne materiale.
  Med de sidste par dages sol er både iris og krokus sprunget ud hos mig. Så skønt med alle disse forårstegn.

  Forårshilsner Pia

 5. Jeg pleier å vente litt med å rydde i bedene siden våren er lunefull. Men siden mildværet også fører med seg at brunsneglene blir aktive så vurderer jeg å begynne ryddingen nå… Elle mellle :-)) Men flott er det med alle blomstene!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield