Lidt af hvert

Smid ikke barnet ud med badevandet!

Jeg føler mig ramt. Uopmærksomhed fra min side har gjort, at nogle af min faste læsere og kommentatorer har været udsat for censur. Læsere og kommentatorer på en blog, er jo en væsentlig del af det, der gør bloggen til en blog, så det er IKKE sket med min gode vilje. Men ja, det er min skyld. Det her drejer sig om spam. Bloggen her er ligesom andre blogge plaget af spamkommentarer. En måde at minimere det på, er at sætte et spamfilter på, som filtrerer dem fra. Det har jeg også, og det har så sandelig været effektivt. I dag blev jeg gjort opmærksom på, at nogle kommentarer ikke bliver godkendt selv om de skulle. Jeg har nu gennemgået den sidste måneds 611 spamkommentarer, og af dem kunne jeg umiddelbart fiske 4 kommentarer op, som fejlagtigt var havnet der. Jeg beklager meget til Birgitte fra En landliggers dagbog og Anne Mette fra CuginaK. Her er en sommerbuket fra min have til jer. De kommentarer i spamfilteret, der er ældre end en måned, kan jeg ikke se.
buketten

Jeg vil gerne understrege med det her indlæg, at der ikke er censur på denne her blog. Alle meninger og kommentarer er yderst velkomne. Men spam er noget andet. Det skal selvfølgelig fjernes. Jeg bruger servicen Akismet til at tage sig af spamproblemet. Et plugin som kan downloades til wordpress. Det fungerer stort set fint, men man skal altså gennemgå sit spamfilter jævnligt/dagligt, for det kan være lidt for effektivt 😉

11 thoughts on “Smid ikke barnet ud med badevandet!

 1. Jeg synes det er helt galt med spam på min blog for tiden. Jeg vil da prøve at finde ud af om der ikke også findes et effektivt spamfilter til Blogspot. – Selv om de også kan blive for effektive, åbenbart 😉

 2. At spamfilterene av og til blir litt i overkant griske kan skje oss alle. Jeg er meget plaget av at der kommer spam, så mye at jeg ikke kan gå gjennom alle spamkommentarene (det er omtrent 150 nye pr dag i spamkassen, i tillegg til de som filtreres uten at jeg ser de). Det betyr at det av og til havner noen i spamfilter som ikke skulle vært der, og det gjør meg alltid lei. Jeg går igjennom filterene på dager hvor jeg veit mange legger inn lenker, (da filterene ofte missliker lenker), men ellers så må jeg si at jeg lar det hele skure og gå. Dessverre. Det betyr nok at en par kommentarer går feil pr måned, og det gjør meg meget lei.

  1. Det er man nok nød til, når man får så mange som dig. Må håbe, at folk skriver på mailen, hvis det gentager sig eller også bliver gjort opmærksom på det på facebook, som Birgitte gjorde til mig.
   Jeg havde også fået 46 på bare et par timer her i formiddags, så vi må se om jeg kan være så omhyggelig med at gennemgå spamfiltrene, som mine intensitioner er 😉

 3. Det er virkelig irriterende med de spamkommentarer, og jeg opdager dem ikke engang altid, jeg går ikke sådan tilbage og kigger om der er kommet kommentarer på ældre indlæg, så det er helt tilfældigt at jeg støder på dem – og det er lidt pinligt med de tantra-reklamer og andre mærkværdigheder der dukker op…… de er der altså ikke med min gode vilje. 🙂

 4. Hej Ina

  Ja spam er totalt irriterende!
  Tror spam er lettere at gøre noget ved når man bruger Googles: blogger/blogspot.
  Hvis du der fjerner muligheden for at lave anonyme kommentarer undgår man det nærmest 100%.
  Man skal bare krydse af ved: Registreret bruger, i deres indstillinger.

  Ha en dejlig aften

  1. Nu ved jeg ikke lige, hvordan det er med blogspot, da jeg jo bruger wordpress. Jeg kan også lukke af for alt muligt på mange måder, men det er jeg egentlig heller ikke interesseret i. Min blog skal være et åbent forum, hvor folk skal kunne kommentere uden, at de først skal godkendes af mig eller være medlem af Googleworld. Captcha godkendelse er også irriterende, så jeg vil egentlig helst fortsætte, som jeg gør og stole på at Akismet gør sit job, og så må jeg være lidt mere op på lakridserne 😉

 5. Hej Ina – jeg følte mig heller ikke ‘censoreret’ 😉 Jeg havde faktisk problemer på et par andre wordpress fredag, måske fordi jeg kommenterede fra en anden pc end sædvanligt. Og spammere, det er så voldsomt for tiden, øv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield