Krydderurter, Potteplanter, Vinter

Der er lunt og duftende i havestuen

Udenfor har vi både natte- og dagsfrost nu. Der er heldigvis frostfrit i min havestue.
termometer
Det er også kun lige, at den holder sig over frysepunktet. I dag var det ikke så svært, men ellers er det en balancekunst, at få termometret til at holde sig lige over de nul grader. Jeg har sat gulvvarmen på nu ellers går det ikke. Der er så heller ingen grund til at skrue for højt op, for det er dyrt at varme op. Det er lidt af en kunst, for regulatoren sidder på den anden side af væggen inde i stuen. Der skal justeres jævnligt, og det tager lang tid før det slår igennem, så når der kommer to-cifrede kuldegrader, skal der helst skrues op et halvt døgn i forvejen.
Duftgeranium
De frostfølsomme er på vinterferie herude. Der er mange krydderurter og duftgeranier. Denne her blomstrer jo nydeligt i øjeblikket og ser ikke ud til at fryse. Det hedder vist egentlig en duftpelargonie og ikke duftgeranie. Det bliver nu brugt lidt i flæng.
Myntegeranium
Det her er så en myntegeranie eller en myntepelargonie. Den dufter skønt. Der er i det hele taget en herlig duft i havestuen, og indtil videre er den gode stemning ikke ødelagt af de dyre frostgrader. Vinteren er kommet meget senere i år, og man kan jo håbe på, at den også bliver kort.

9 thoughts on “Der er lunt og duftende i havestuen

 1. Det må være dejligt at have en havestue til overvintring! Og jeg tror bestemt at vinteren bliver kort. Har lige læst i vejrudsigten at det bliver op til 9 grader i vinterferien 🙂

 2. Ja, det er lige det med at holde det frostfrit, indtil sidste uge var det jo ikke så galt.
  Vi har en selvbygget drivhus med termoruder, hvor vi har en lille blæser stående. Den reagerer selv på temperaturen, så det holdes frostfrit. Det er specielt særligt dyrt, jeg tror Michael regnede ud at hele sidste (laaange) vinter brugte den for ca. 200 kr. Vores er en meget simpel og billig model, jeg mener den blev købt hos Harald Nyborg. Jeg kan undersøge model og forbrug nærmere, du kan bare sige til 🙂

 3. Hej Ina.Det er dejligt at have en udestue……..eller havestue.
  Og skønt at du har varme i gulvet.
  Det har jeg ikke i min……….men har en gasvarmer hvis det bliver rigtig koldt.
  Bruger den til opbevaring om vinteren,og har dækket alle mine blomster over med fiberdug.
  Godaften knus Jette

 4. Det er da fantastisk med sådan en udestue. Tror at den ekstra udgift er tjent hjem i sparet udgift på nye planter. Samt at det er en stor glæde at overvintre og skabe forårsstemning. På en solrig vinterdag kan i sikkert sidde derude og drikke kaffe.

 5. Hvem der bare havde en havestue med en blomstrende pelargonie – suk ;-). Og, så synes jeg du skal se at få læst “Förste spadtaget”. Hvis du altså har lånt den på biblioteket. Jeg glæder mig sådan til at læse den 😉

  /Birgitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield