Lidt af hvert

Der er havetv og havetv

Jeg er havemenneske, så jeg er naturligvis også vild med at se haveprogrammer i tv, eller er jeg? Nej, ligesom med alt andet er der forskel på vores smag og temperament, men det meste havetv sluger jeg nu med velbehag, når jeg har tid. Lige nu kører der en programrække “Trädgårdskampen” fra svensk tv1, og her må jeg indrømme, at jeg er stået helt af. Her skal 10 havemennesker dyste i forskellige discipliner indenfor dyrkning, planlægning og pasning af have. De har hver fået tildelt en jordlod, og i hvert program er der en, som skal udskilles og ikke går videre til næste program. Jeg kan ikke udtale mig mere detaljeret om programmerne, for jeg har egentlig kun set 7 minutter af program nummer 2, som blev sendt i dag. Jeg så det godt i programoversigten i sidste uge, og tænkte at det gad jeg godt nok ikke. Dem ville jeg bare springe over. Jeg er ikke til konkurrenceprogrammer, og slet ikke af den type, der kører løs hver eneste dag for tiden.

Efter programmet i sidste uge har der været en heftig debat på nogle af de svenske haveblogge. Jeg læser med på bloggen Isas trädgård, og her er link til det første af flere indlæg om programmet. Programmet fik en meget hård medfart, og især det med at havefolk skulle stresse rundt for at nå at blive færdige var helt modsat det, som de fleste forbinder med at dyrke have. I dag tænkte jeg, at nu måtte jeg altså se, hvad det egentlig var for noget. Men der gik ca. 7 minutter, så havde jeg fået nok. Inden da var min mand udvandret, ikke fordi det havde noget med have at gøre som ellers, men hele konceptet var ham bare for meget.
Som sagt er jeg ikke til konkurrenceprogrammer(bortset fra langrend ;-)), og det skal også være haven og planterne, som er det væsentlige i havetv, ellers taber jeg hurtigt interessen. Programmer som “Han, hun og haven” gider jeg heller ikke. Næh, lad mig få noget Monty Don å Tv2 Fri, Dalby eller Camilla Plum, og så er jeg stor fan af Trädgårdsonsdag som kører på svensk tv i havesæsonen.

Nu er havefolk jo lige så forskellige som alle andre, så der er sikkert nogle som finder Trädgårdskampen underholdende. Til dem kommer der vist nok noget lignende på Norsk Tv, og om den danske version bliver til noget ved jeg ikke. Jeg blev selv kontaktet for et par måneder siden af et produktionsselskab, som ville producere noget i den retning. Det skulle være et haveprogram i stil med Den store bagedyst. Jeg har godt nok ikke set Den store bagedyst, men det er altså ikke lige mig, så jeg takkede pænt nej tak.