Stauder,

En uundværlig decemberblomst

Hvis du ikke har juleroser, helleborus, i din have, så plant nogle! Mere klart kan det ikke siges, for når man går ud i sin ellers noget triste decemberhave, så bliver man i super godt humør, når man får øje på de første juleroser.
Helleborus
Det her er nok ikke et pragteksemplar af slagsen, men hvad gør det. Det er den eneste blomst i haven lige nu, så den er højt skattet. Jeg er også ret sikker på, at det er en, som har stået inde i stuen en december for flere år siden, og så er plantet ud i haven bagefter. Den er trofast meget tidlig hvert år, så den får en særlig opmærksomhed.
Helleborusknop
Og de er flere på vej. Der er mange knopper, også på de andre juleroser. Nogle er “stueplanter”, som er plantet ud, og andre er købt på Gartneriet Spiren ved Skælskør, som har et meget stort udvalg af juleroser og påskeklokker. De er smukke alle sammen og kommer i blomst fra nu af og hen på foråret.
Har du juleroser nu indendørs, som er blevet kedelige, så plant dem ud i haven. Man kan sagtens plante nu. Frosten er endnu ikke gået i jorden.