Litteratur, Ture, , , ,

Til julemarked hos Honning og Flora

I går eftermiddags gik turen til den gamle gartnerboglig ved Egholm Slot i Kr. Hyllinge i Horns Herred. Der ligger Honning og Flora, som er en af de skønneste butikker med smukt slitage og loppefund til boligen samlet fra rejser, og altid med blomster og smukt brugt til haven. De havde julemarked, så hele butikken og haven var pyntet op til jul i bedste Honning og Flora stil.
Honning og Flora
Her er der altid masser af inspiration at hente og i dag havde jeg to ting, som jeg specielt var på udkig efter. Den ene var inspiration til adventskransen. Klik på billederne for at få dem i stort format.

Det bliver helt sikkert en hængende i loftet eller på stativ, som skal være min næste krans. Det er gået lidt i glemmebogen hos mig de senere år, men det skal der nu rådes bod på efter dagens besøg.
Fin pynt af bogsider eller avispapir fandt jeg også flere steder, og det tror jeg også, jeg skal have gang i.

Udenfor var der også julepyntet på den smukke måde. Æbleskiverne blev serveret fra drivhuset.


Der var flere boder udenfor og en af dem var med gummi til jul. Jeg skal indrømme, at jeg er ikke meget for sort julepynt. Men de her sorte gummijuletræstæpper var nu lidt fascinerende, og de små engle og juletræer af gummi er fine til udendørspynt på en gren eller et grantræ. Jeg købte nogle 10 cm høje gummitræer til ophæng. Det er Helle Glad og Inga Thybo fra Dianalund tlf. 51556299 /22307875, som har produceret dem.

Den anden ting, som jeg meget gerne ville se, var den nye bog “Genbrug under åben himmel”, som udkom i går.
Genbrug under åben himmel
Det er Honning og Floras tredje udgivelse. Denne gang handler det specielt om havelivet, havehuset, bedstemorblomster, genbrug af gamle materialer udenfor og ind imellem krydret med lidt opskrifter og ikke mindst hygge. Der er masser af ideér at hente i bogen, og selv om det er en rigtig nydebog, som jeg ellers er lidt fedtet med at købe selv, så gjorde jeg det. Nu skal der nydes ind imellem kranseriet og papirklipperiet 🙂