Værkstedsting

De første julede kranse og dekorationer

I dag er der en uge til den første søndag i advent, så for at være i god tid har jeg startet kranseværkstedet op.
Kranseværsted
Det er udendørs i år og ser meget dekorativt ud. Jeg gjorde det hele klar i går, da det var vindstille og fint vejr. I dag kom solen også frem, men desværre fulgte der en strid vind med, og da det kun var 5 grader, føltes det ret koldt, så jeg må indrømme, at det meste kom til at foregå i bryggerset.
Hyacint og lysholder
I år har jeg tænkt mig at have flere adventskranse. Der skal være den, som bliver til den egentlige adventskrans med husets traditionelle tændingsreglement. Det vil sige 1. søndag brændes det første lys i fjerdedel ned, 2. søndag brændes det en fjerdedel mere ned og andet lys brændes en tredjedel ned o.s.v.. Det betyder jo at den kun er tændt meget lidt, og af samme grund bor i havestuen alle ikkesøndage. I år vil jeg have nogle flere kranse med 4 lys, som det så er ok at tænde på andre tidspunkter også. Hvilken der bliver den “rigtige” adventskrans beslutter jeg først næste søndag, når jeg har fået kreeret nogle stykker. Dagens krans skal være med den gamle lysholder til venstre, som jeg købte hos en marskandiser i Helsingør for 20 år siden.
Mosadventskrans
Den blev med en oasisklods, som jeg har skåret i passende stykker og beklædt med mos. Det er ikke skovmos, men mos fra græsplænen under blommetræet. Det har jeg rigeligt af. Kransen ligger på et glasfad og kuglen i midten er en styropyrkugle, som jeg har beklædt med grankogleskæl.
Dekoration med 0tte lys
Det blev også til en dekoration med juletræslys og efeublomster. I midten af skålen har jeg lagt et stykke oasis og lagt mos på. Denne gang er mosset fra gårdsplassen. Når efeu har fået nogle år på bagen begynder de at “blomstre”, og disse blomster er meget dekorative og meget brugbare. De er stukket ned i den våde oasis, så de kan holde sig friske.
Dekoratin med lysene tændt
Det er jo ikke en adventskrans, så den må godt tændes nu.

10 thoughts on “De første julede kranse og dekorationer

 1. Det ser hyggeligt ud ved dit kranseværksted og vil stå og pynte selvom det er koldt, så pyt med om du står inde og kreerer:o)
  Det er en god ide med flere adventskranse så du kan glædes over lysene i dagene mellem søndage.
  Jeg er også begyndt på dekorationerne og fik idag lavet en stor moskrans til et bord udenfor. Adventskransen skal laves i løbet af ugen efter inspiration fra min nye bog af Margit Engen.

  1. Margit Engens nye bog står øverst på min ønskeliste. Jeg stod med den i hånden på Bogmessen i Bella Centret, men havde ikke nok rede penge (de tog ikke Dankort), og så blev det ikke til noget. I dag kom jeg til at købe Honning og Floras nye bog “Genbrug – under åben himmel”, så Margit Engen står på ønskeliste til jul 😉

 2. Hej Ina.Ja! det er lidt for koldt at lave dekorationer udendørs.Men flotte adventskranse du viser……..har selv lige lavet et indlæg med dekorationer.Men skal lige en tur i skoven efter lidt ad den dejlige mos.Vil lave nogle træer.
  Er vild med dine lysholdere……hvor kan man købe dem?
  Godaften knus Jette

 3. Bryder mig normalt ikke om folk/hjemmesider, der gør al for megen reklame for sig selv på andres sider, men når du nu spørger så specifikt; vi har flere gamle til salg på hjemmesiden ….

  Kh. Marlene

 4. Hej ina
  Skønne kranse du har fået lavet. Godt ud kunne arbejde inde ellers var det vist blevet for koldt.
  Her er adventskransen også lavet, men jeg er ikke helt tilfreds med resultatet, så måske laver jeg en ny 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield