Løg og knolde

Optagning af blomsterløg og andet anderledes

Normalt lægger man tulipanløg og andre forårsløg på dette tidspunkt. Det plejer jeg også at gøre i stor stil, men i år det anderledes. Lige nu er alting anderledes i min have. Jeg har fået sommerhushave på Møn med et tilhørende sommerhus, som vi er i gang med en større renovering af. Det bruger vi en del tid på. Derfor har jeg besluttet at opsige det meste af lejemålet på naboens have. Det er det stykke jord, som jeg kalder hønsegården.
Hønsegårdsmarken
Det er det her stykke, som jeg kalder hønsegårdsmarken. Jeg har sat et trådhegn op, så jeg ikke kommer til at gå derind mere. Det har været brugt til køkkenhave, såning af stauder og toårige, og så har en del af det været min blomsterløgmark.
Blomsterløgmark
Her er blomsterløgmarken i maj måned. Det er alle de løg, som jeg ikke viste, hvor jeg ellers skulle have efter renovering af bede, eller løg som dukkede op på tidspunkter, hvor man ikke kunne se blomsterfarven. Typisk små sideløg, som nu har vokset sig store. De er så blevet flyttet over i havens bede efterhånden, som de er kommet i blomst. Men nogle nåede jeg aldrig at flytte. Dem har jeg nu gravet op.
kasse med blomsterløg
Det blev til to kasser med diverse løg, som nu skal til Møn. Da løgmarken oprindelig blev anlagt var i november måned, så jeg ved, at disse løg nok skal blive til tulipaner og perlehyacinter igen, selv om de brutalt er gravet op i oktober.
bar blomsterløgmark
Løgmarken er nu væk, og det er denne del af haven også. Lidt vemodigt for her har jeg haft mange gode timer med såning, mediativ lugning og plads til at afprøve lidt af hvert.
gul hønsegård
Indtil videre har jeg beholdt selve hønsehuset, som jeg bruger som luksusskur, og det lille stykke jord foran huset. Men måske er det også snart slut. Der er planer om at nedrive den del af gaden, hvor mit og naboens hus ligger på. Der er en del nedrivningsmodne huse på begge sider af vores hus, så det vil pynte gevaldigt på byen, hvis det hele renoveres. Vores hus er i fin stand, men det ligger midt i det hele. Vi ved ikke, om det bliver til noget, men hvis det gør, betyder det at mit hus og min have ryger med i købet. Vi er selv gået med til det, men det er godt nok underligt at tænke på, at det hele måske skal jævnes med jorden og blive til supermarked og parkeringspladser. Jeg har været et par uger, om at fordøje det.

Jeg kunne jo flytte en masse planter til Møn, men hvis det ikke bliver til noget, så har jeg en have med mange huller efter hortensiaer, buske og stauder, som endelig er ved at blive til noget efter 2-4 år på bagen. Derfor har jeg valgt ingenting at gøre lige nu. Jeg lægger derfor heller ikke alle de blomsterforårsløg og hvidløg, som jeg ellers ville have gjort på det her tidspunkt.
Det er et lidt anderledes efterår i år.

6 thoughts on “Optagning af blomsterløg og andet anderledes

 1. Hej Ina
  Jeg kan da godt forstå, at det er lidt vemodigt, dem må også være svært ikke at vide noget om, hvad der skal ske. Godt I har fået sommerhuset på Møn.
  Held og lykke med det hele.

 2. Puha, sikke et indlæg med lige dele håb og vemod – jeg vil sige at jeg forstod du frasiger noget jord og lægger energien i ny havedrøm på Møn, men da jeg læste, at dit hus måske skal nedrives og området gøres til erhvervsområde, ja så fik jeg helt kuldegysninger.
  Kan godt forstå de har svært ved tanken – tror det er SÅ sundt, at du nu finder at andet sted at vende blikket hen og udleve dine drømme, så en evt fraflytningsfase ikke bliver alt for brat og ren i snittet. At du får tid at at tage alt dit “guld” med fra jorden, hvis det (helt skrækkeligt) skulle blive asfalteret det hele…

  Men masser af varme og forstående havehilsner fra Katinka

 3. Jamen dog, Ina, jeg bliver både forpustet og vemodig på forhånd på dine vegne. For det første må det være svært at gå og se på den del af naboens have, du har brugt og nydt. For det andet – og måske….. M.å.s.k.e – er der ikke noget der er galt uden at det er godt for … Et eller andet. Jeg kan ikke lige komme i tanker om hvad lige nu, selv om jeg gerne ville opmuntre dig.

  Men af en eller anden grund fornemmer jeg at du har valgt rigtigt ved ikke at gøre noget lige nu. Al ting skal have sin tid. Særligt farveller.

  Kram og forhåbentligt god weekend…. – og efterårsferie?

 4. Jeg har været en tur på Møn i dag, og fået lagt alle løgene i et bed, jeg fik renset for skvalderkål. Det var skønt at grave, lægge løg og drømme om alt det smukke, der kommer ud af det 😉

 5. Ja, det er lidt trist, Ina – det var vist det, du fortalte mig om ovre hos Birgit i september, ikke?

  Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at det må være en meget underlig fornemmelse at tænke på, at det hele kan blive jævnet med jorden. Hvornår ved I noget mere om, hvad der skal ske?

  Kh. Marlene

  1. Det varer nok et stykke tid før vi får noget endeligt at vide, men lokalforum har nu valgt at anbefale det til kommunen. Kommunen skal så synes godt om det, og så skal der laves lokalplan. Vi får se…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield