Buske, Sommerblomster, Stauder

Livstegn i haven efter ferien

Jeg har været væk fra haven i tre uger under en hedebølge, og det kan ses. Der er tørt og en del planter har det ikke godt eller er helt døde. Jeg plejer ikke at kunne holde ud at være på ferie mere en en uge ad gangen, så jeg har ikke oplevet haven så medtaget efter en ferie før. Jeg har også været et par dage om at komme ud og gøre andet end sjatvande lidt med vandkanden. Det lokale vandværk er under ombygning, så vandtrykket er meget lavt, og vi skal spare på vandet. Vanding med slange og spreder er ikke god latin lige nu. Heldigvis begynder der at komme noget fra oven af i disse dage, så det er velkomment med regnvejrsdage. Tirsdag fik jeg taget mig sammen efter et par handlingslammede dage og fik klippet lidt visne toppe af, og i går fik jeg fjernet nogle af de helt døde planter. Det hjalp på helhedsindtrykket. Det visne look blegnede, og der kom fokus på farverne og livet i haven igen, i hvert fald set med mine øjne.
Rød kvan
Den røde kvan er gået i blomst, og det er insekterne vilde med.
Rød kvan
Den er snart halvanden meter høj og står sammen med selvsået dusksalvie, dagliljer, sankthansurt og den amerikanske blærespirea “Diablo”. Et bed i sol det meste af dagen, men det har klaret sig fint uden vand.
purpursolhatte
Purpursolhattene er også rigtig gode til tørt vejr. Lige her på billedet er der ikke så mange indsekter, men ellers er de velbesøgt af bier, svirrefluer og sommerfugle.
squash
Køkkenhaven er en noget blandet fornøjelse at komme hjem til. Men på den positive side er bønner og squash. De er varmeelskende, og der er rigeligt af begge dele, så helt galt er jo ikke 😉

7 thoughts on “Livstegn i haven efter ferien

 1. Det er imponerende at det er noe som lever i hagen din! Jeg kunne ikke vært borte i tre uker herfra, for da hadde mye dødd ut. Her har det også vært tørke i tre uker, men jeg har vannet hver dag. Nå er jeg glad for at det har kommet mye regn. Håper at hagen din også får nok regn! Din røde kvann var meget pen 🙂

 2. uha 3 uger uden vanding – men selvfølgelig, grøftekanterne ser jo også flotte ud, så de mere “naturlige” planter bør jo kunne klare sig. Vi har vandet meget, mest i urtehaven – den er ny-om-lagt i år – og er mit hjertebarn 🙂

 3. Hej Ina.Ja! det er lang tid at vær væk fra haven.Vi har været 5 dage i London og Hampton….og da trængte haven også til en ordentlig omgang.
  Idag har vi heldigvis fået 11 mm vand……skønt.
  Flot kvan du viser…….den må på min liste.
  Håber snart vi ses på et plantemarked.kKnus Jette

 4. Ja tre uger er lang tid væk fra en dyrket have, hvis du ikke har haft nogle der har passet den imens og du har sikkert været i gang med saksen siden du kom hjem? Det vigtigste er at din nye hæk og de tiltag du har haft i omlægningen har klaret sig, det håber jeg:)
  Dit bed med de selvsåede dusksalvie er nu alligevel fint.

 5. Søde Ina…….ja tre uger er længe og også for mig var det ikke sjovt at være væk det meste af ferien – og som du var jeg også lidt handlingslammet i starten men utroligt så hurtigt haven rejser sig igen ;0)

  Din kvan er super lækker og saftig at se på – min er lidt mere tvivlsomme -tror de står fortæt på ligusterhækken og bliver snydt for vand på den konto – måske jeg skal prøve en flytning :0)

  Dejligt at vende tilbage til bloggeriet efter en lang sommerferie pause – håber sommeren har været god ved dig og dine og at livet i “sommerhuset” er blevet nydt til fulde :0)

  Knus Dorthe

 6. Vi har også vært vekke over lengere tid enn normalen, men akkurat tørkedød er det nok ingen fare for her i Bergen 🙂 Tvert i mot kan man vel si. Men det er ikke lett å være vekke så lenge om gangen og vi har selvfølgelig gått glipp av en del blomstring. Men vi har jo på den annen side hatt stor glede av blomstringen i andre hager, både de private og de botaniske 🙂 God sensommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield