Sommerblomster

Gittes vulkan pileurt

I maj måned sendte Gitte fra bloggen Fra frø til blomst mig nogle forspiringer af denne et-årige pileurt, Persicaria orientalis vulcano.
Pileurt - Persicaria orientalis vulcanoDet var et par små tynde ca. 10 cm høje spirer pakket ind i våd køkkenrulle. Jeg havde godt nok min tvivl om deres overlevelse, men de kom straks i potter, og jeg skal da lige love for, at de har vist sig levedygtige. De blev plantet ud i haven i juni i et bed, hvor der manglede lidt fylde. De har klaret sig fint i den tørre sommer og er nu ca. 1½ meter høje og har busket sig godt. De er meget smukke med deres lyserøde rævehaler, der svajer i vinden. Den er et-årig, så jeg skal have taget frø fra den, så jeg kan så den til næste forår. Den skulle nu også være villig til at selvså sig, så det kan være, at jeg allerede nu har sikret mig, at den dukker op i haven næste år.
Du kan læse mere om den på Gittes blog Fra frø til Blomst.