Plantemarked

Damholmgaard i sol, blæst og byger

Jeg har været til plantemarked i dag på Damholmgaard  ved Jyderup. Jeg har haft travlt med alt muligt andet, især ture til Møn, så det var årets første plantemarked både som besøgende og deltagende. Det blev til en herlig dag blandt andre have- og planteelskere.
Damholmgaard plantemarked
Damholmgaard planteskole ligger et naturskønt sted på en gammel gård laaaangt ude på landet, og man skal ned ad en lang markvej før man havner på planteskolen, så man dropper ikke lige tilfældigvis forbi. Man tager derud, fordi det er det man vil, så det er havefolk, som kommer her. Det skal lige tilføjes, at de har en særdeles fin netbutik.
Damholmgaard
Plantemarkedet blev holdt sammen med Haveselskabet, som havde en fin kaffe- og kagebod i dagens anledning.
Standen
Vejret bød på både sol, byger og blæst. Det var varskoet af vejrprofeterne, så vi havde taget en pavillon med til at modstå regnen. Det gik også rimeligt, men ind imellem regnede det vandret. Det kunne vi ikke lige gøre så meget ved. Pavillionen, som var af den billigste slags, fik vi piftet op med en vimpel guirlande med haverelaterede motiver som gulerødder, gummistøvler, river, vandkander og jordbær.
Dagens buket
Dagens buket af den hjemlige haves blomster pyntede som sædvanligt på bordet. Den kvikke læser vil have opdaget, at planteskiltet til venstre kunne tyde på, at Peddersen og findus også havde haft en finger med i plantevalget. Jeg havde et par hjælpere med, og de skrev skilte til de potter som manglede. Det var efter mine ordre, men jeg mindes ikke at have nævnt “frikadelleplante” til løvstikken! Der er sikkert nogle stykker, som har moret sig, før jeg fik øje på det.
Planterne
Udvalget var krydderurter, stauder og frø. Prisen på sidstnævnte gik fra 5 kr. til gratis efter en vandret regnbyge 😉

Vi havde en herlig dag med mest sol og godt humør, og jeg fik hilst på havevenner, læsere af bloggen og Anne mette fra Cuginak var også en tur forbi. Plantemarkeder er berigende. Man kommer af med sine overskudsplanter, får guf med hjem til haven, og man får havesnakket en halv dag. Det giver god energi, selv om man er fysisk flad bagefter 🙂

6 thoughts on “Damholmgaard i sol, blæst og byger

 1. Det var så hyggeligt at hilse på dig, men jeg fik jo slet ikke kigget på planterne i din bod. På vejen hjem spurgte Michael om jeg vidste hvad ‘Frikadelleplante’ var 😉 Ved du hvem ham, der solgte hosta er? Han stod på modsatte side af dig, længst oppe mod selve planteskolen, til højre på dit billede nr. 2. Kh Anne Mette

  1. Nu er mine hjælpere forduftet, så jeg kan ikke spørge. Men jeg har spekuleret over, om der var andre “specialskilte” i sortimentet 😉

   Nej, jeg var ikke ovre hos hostamanden, så jeg ved ikke, hvem det var. Prøv at skrive til Damholmgaard. De kan sikkert oplyse det, for man skulle tilmelde sig til markedet.

 2. Ih hvor ser det bare hyggeligt ud……..og din bod er smuk med planter og flag og en glad og en smuk, smilende havenisse ;0)

  Vejret har ikke været at spøge med……frygteligt blæsevejr og byger med stormstyrke er hvad vores have har været udsat for i dag…….nu kan det kun blive bedre de næste dage :0)

  …..nu vil jeg google frikadelleplante ;0)

  Knus Dorthe

 3. Der har sikkert også været en pandekagekageplante hvis dine hjælpere har læst Peddersen og Findus… Hvor ser din bod indbydende ud… Hvor er der langt til Sjælland fra Vestjylland
  .. KH Ane Kathrine

 4. Wau Ina. Der var da virkeligt kræset om detaljerne i din bod, noget jeg elsker 🙂
  Ja det er herligt med sådan en energioptankning i form af haveinteresse og glade mennesker. Dejlige billeder fra markedet.
  Knus fra Fru Pedersen

 5. Hej
  Jeg nåede slet ikke over til din bod, som var så hyggelig at se på mellem bygerne.
  Jeg er på jagt efter en frikadelleplante, men vidste jo ikke du havde den. ØV.
  Jeg købte de samme hosta som dig hos Ib Nielsen fra Ringsted.
  Lilje-Else fra Nordjylland havde da kørt rigtig langt for at være med på det hyggelige marked. Sej pige.
  Vi kom hjem med halvtom bil og trætte ben.
  Hilsen
  Anne Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield