Plantemarked, , ,

Damholmgaard i sol, blæst og byger

Jeg har været til plantemarked i dag på Damholmgaard  ved Jyderup. Jeg har haft travlt med alt muligt andet, især ture til Møn, så det var årets første plantemarked både som besøgende og deltagende. Det blev til en herlig dag blandt andre have- og planteelskere.
Damholmgaard plantemarked
Damholmgaard planteskole ligger et naturskønt sted på en gammel gård laaaangt ude på landet, og man skal ned ad en lang markvej før man havner på planteskolen, så man dropper ikke lige tilfældigvis forbi. Man tager derud, fordi det er det man vil, så det er havefolk, som kommer her. Det skal lige tilføjes, at de har en særdeles fin netbutik.
Damholmgaard
Plantemarkedet blev holdt sammen med Haveselskabet, som havde en fin kaffe- og kagebod i dagens anledning.
Standen
Vejret bød på både sol, byger og blæst. Det var varskoet af vejrprofeterne, så vi havde taget en pavillon med til at modstå regnen. Det gik også rimeligt, men ind imellem regnede det vandret. Det kunne vi ikke lige gøre så meget ved. Pavillionen, som var af den billigste slags, fik vi piftet op med en vimpel guirlande med haverelaterede motiver som gulerødder, gummistøvler, river, vandkander og jordbær.
Dagens buket
Dagens buket af den hjemlige haves blomster pyntede som sædvanligt på bordet. Den kvikke læser vil have opdaget, at planteskiltet til venstre kunne tyde på, at Peddersen og findus også havde haft en finger med i plantevalget. Jeg havde et par hjælpere med, og de skrev skilte til de potter som manglede. Det var efter mine ordre, men jeg mindes ikke at have nævnt “frikadelleplante” til løvstikken! Der er sikkert nogle stykker, som har moret sig, før jeg fik øje på det.
Planterne
Udvalget var krydderurter, stauder og frø. Prisen på sidstnævnte gik fra 5 kr. til gratis efter en vandret regnbyge 😉

Vi havde en herlig dag med mest sol og godt humør, og jeg fik hilst på havevenner, læsere af bloggen og Anne mette fra Cuginak var også en tur forbi. Plantemarkeder er berigende. Man kommer af med sine overskudsplanter, får guf med hjem til haven, og man får havesnakket en halv dag. Det giver god energi, selv om man er fysisk flad bagefter 🙂