Løg og knolde

Narcisser i maj

Det er blevet maj måned, og den er startet med et par skønne solskinsdage, og man kan arbejde i haven til klokken er over ni om aftenen, hvis man vil. Det vil jeg gerne 🙂
Jeg er lige blevet færdig med at klippe de sidste staudetoppe ned, og køkkenhaven er gjort sæsonklar. Men nætterne er endnu kolde med frostgrader. I morges måtte jeg skrabe is af forruden, før jeg kunne køre på arbejde. Jordtemperatuen er heller ikke mere end på 7-8 grader. Det er lige koldt nok til den helt store såning i køkkenhaven, og da der heller ikke er udsigt til regn lige nu, så venter jeg lidt endnu.
Narcissus Ice Follies
I blomsterhaven sker der til gengæld en hel del. Forårsløgene dukker op alle vegne, og lige nu er det narcisserne, som stjæler billedet. De første er sprunget ud for et par dage siden, og der følger heldigvis mange flere i den kommende tid. Ovenover er det Ice Follies, som stråler i solen.
narcissus Ice Follies
Her er den i close up.
Nacissus Obdam
En af de flotte med fyldte hoveder er Narcissus Obdam. Den holder sig strunk endnu, men har en tendens til at blive et hængehoved, isår når det regner. Det er så ikke et problem i disse dage.
Narcissus mount hood
Mount Hood er meget smuk med sine næsten hvide farver.

Det gode ved narcisser er, at de kommer igen hvert år, og de deler sig og bliver til flere. Så det er en god efterårs-investering at købe nogle specielle løg, som man kan beundre om foråret. De almindelige gule påskeliljer har jeg også, men ikke i særlig stort antal. De fylder meget i haven med sine store meget gule hoveder, så de bor længst nede i haven, og de blev ikke indfanget af kameralinsen i dag 😉 De små Tete-à-tete har jeg til gengæld mange af. Det er dem, som jeg har købt i foråret og har haft stående indendørs. Når de så er afblomstret, kommer de i jorden udenfor, så snart jorden er så frostfri, at man kan grave i den. De er tidligt på den, og er allerede afblomstret.

10 thoughts on “Narcisser i maj

 1. Hvor er de bare fine. Især de helt hvide må jeg vist ha anskaffet mig nogen af. Jeg synes at alle mine tete a tete er gået til i vinter, jeg har ellers sat ud hvert år, når de havde gjort deres til at højne humøret indenfor.

 2. Hvor er de skønne. Dejlige billeder. Jeg køber også nogle specielle slags hvert efterår, for der er nemlig som du siger fornøjelse af dem i mange år frem, modsat tulipanerne.
  Knus Anette

 3. Hej Ina.Skønne narcisser…….især den hvide.
  Har også været rigtig flittig her i foråret.Ny pergola og terrasse er det blevet til……….er også ved at male alle mine højbede sorte,så de passer til pergolaen.
  Jeg håber vi ses i Lyngby på søndag knus Jette

 4. Narcisser er også mine favoritforårsløg – de er helt specielle i solen. For mange er det sikkert tulipaner; men de trives ikke her, og jeg er for nærig til at købe nye løg i store mængder år efter år.

 5. Hej Ina,

  Jeg glæder mig også over narcisserne i øjeblikket. Nu kommer tulipanerne meget snart, og det bliver også skønt. Jeg kunne dog godt ønske mig noget regn, da det er meget tørt. Har en del frø der skal sås på friland, men afventer lidt væde.

 6. Nydelige narcisser du viser! Jeg tror at jeg har de samme i min hage, men her ser jeg bare så vidt spissene på de over bakken. Ice Follies er så vakker!

 7. Dejlige billeder af dine narcis. Nu mangler vi nemlig bare de lune døgn starter 🙂 De lyse aftener er her bare lige pludselig, så skønt!
  Kh Rose

 8. De var virkelig lekre de påskeliljene 🙂 Her er det kun de mere ordinære gule som blomstrer men de er flotte de også! God helg!

 9. Ja det er så skønt med de længere dage og lyse aftener. Mine narcisser i haven er først lige begyndt at springe ud….men nu kommer det vist til at gå stærkt tror jeg med de næste dages varme ……SKØØØØNT ;0)

  Knus Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

WordPress Anti-Spam by WP-SpamShield