Grønsager, Værkstedsting, , ,

En pergola til bønnerne

Jeg holder meget af min køkkenhave, og det er ikke kun fordi, at jeg kan lide at dyrke mine egne grønsager. Det kan jeg. Lige nu spiser jeg asparges hver anden dag, og fråser i persille, fransk syre og purløg så meget jeg orker. Men i den største del af køkkenhaven kan man starte fra scratch hvert år. Det er skønt. Sidste års fiaskoer med kålen, der endte som skeletkål på grund af sommerfuglelarvernes ædegilde, og løgene der blev kvalt i ukrudt er lykkeligt glemt. Det ene år bliver der dyrket i lange lige rækker, næste år i ringe eller kvadrater. Her er plads til de kreative og fantasifulde indslag. Sidste år indtog fugleskræmslet Anna helt klart førstepladsen.
Bønnepergolaen
I år er det bønnernes tur til at vise sig i al sin pragt. De har fået en ca. 5 meter lang pergola af hasselgrene, der er bundet med sejlgang i toppen. Den er så høj, at man snildt kan gå ned igennem den i oprejst uden at støde hovedet mod grenene. Når bønneplanterne vokser til, kan det godt være, at det bliver vanskeligere 😉
Bønnepergola
Bønnefrøene er også kommet i jorden. Det er stangbønnerne Painted lady, den blå Blauhilde og den rødmarmorerede Borlotto bønne.

Billederne her er fra i lørdags, hvor vi havde det skønneste sommervejr. Da havde pergolaen stå i en uge og overlevet flere dage med meget stærk østenvind uden at rykke sig nævneværdigt, så mon ikke den holder sommeren over.